×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Εορτολόγιο Τετάρτη 31 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


Sportime Team

Εορτολόγιο Τετάρτη 31 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


Εορτολόγιο Τετάρτη 31 Ιουλίου: Σήμερα η εκκλησία γιορτάζει τη μνήμη του Οσίου Ευδόκιμου του Δίκαιου και του Αγίου Ιωσήφ του από Αριμαθαίας.

Ο Όσιος Ευδόκιμος γεννήθηκε στη Καππαδοκία και έδρασε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Θεόφιλου (829 – 842 μ.Χ.). Οι γονείς του Βασίλειος και Ευδοκία ήταν άνθρωποι πλούσιοι και ευσεβείς. Η ορθόδοξη οικογένειά του τον ανέθρεψε σύμφωνα με τις επιταγές του Ευαγγελίου και γρήγορα ο Ευδόκιμος διακρίθηκε για το ήθος και τις αρετές του.

Ο ηθικός βίος του και η φιλάνθρωπη δράση του εκτιμήθηκαν από τον αυτοκράτορα Θεόφιλο, ο οποίος τον διόρισε στρατοπεδάρχη της Καππαδοκίας αρχικά και αργότερα όλης της αυτοκρατορίας. Κατά την τέλεση των καθηκόντων του ο Ευδόκιμος ήταν πάντα δίκαιος και ταπεινόφρων, ενώ δεν σταμάτησε στιγμή να επιδίδεται στο φιλάνθρωπο έργο του.

Ενώ βρισκόταν στο 33ο έτος της ηλικίας του ο Ευδόκιμος προσβλήθηκε από βαριά σωματική ασθένεια. Όταν παρέδωσε το πνεύμα του στο Κύριο, η χριστιανική κοινότητα βυθίστηκε σε θλίψη και ενταφίασε το τίμιο σώμα του ευλαβώς.

Κατά την Ανακομιδή το Ιερό Λείψανο του Οσίου Ευδοκίμου βρέθηκε «φαιδρόν καί ἀνθηρόν, χαριέστατον μέ ὅλους τούς χαρακτῆρας, μέ τά ἐνδύματα ἀνέπαφα» και μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, την 6η Ιουλίου 831 μ.Χ. Δεν είναι γνωστό πότε και κάτω από ποιες συνθήκες το Λείψανο διαλύθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (31/7)

Εορτολόγιο Τετάρτη 31 Ιουλίου

Όσιος Ευδόκιμος ο Δίκαιος

Άγιος Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας

Άγιοι Δώδεκα Μάρτυρες οι Ρωμαίοι

Ανάμνηση Εγκαινίων του Ναού της Θεοτόκου στις Βλαχερναίς και Προεόρτια Προόδου Τιμίου Σταυρού

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου

Άγιος Ανώνυμος Κρητικός Νεομάρτυρας

Σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου ήλιος ανέτειλε στις 6:27π.μ. και θα δύσει στις 8:35μ.μ.

Σήμερα γιορτάζουν οι: Ευδόκιμος, Ευδόκιμη

Ιωσήφ, Σήφης, Ιωσηφίνα, Ζοζεφίνα *

Φρειδερίκος, ΦρειδερίκηSportime News