ΤΩΡΑ 17:05 • Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα LIVE 17:01 • Κουφοντίνας: Επιδεινώθηκε η υγεία του – Νέο ιατρικό ανακοινωθέν 16:59 • Γουέστ Μπρομ – Μπράιτον LIVE 16:47 • Μάντσεστερ Σίτι: «Πετάει» προς τον τίτλο, με 14η σερί νίκη στην Premier League! (vid) 16:45 • Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ LIVE 16:41 • Super League 2: Ξανά κορυφή ο Ιωνικός, 2ος ο Διαγόρας (vid) Sportime Latest News

Εορτολόγιο Τετάρτη 8 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


Λευτέρης Παυλίδης

Εορτολόγιο Τετάρτη 8 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


Εορτολόγιο Τετάρτη 8 Απριλίου: Σήμερα η εκκλησία τιμά, μεταξύ άλλων, τη μνήμη των Αγίων Άγαβου, Ρούφου, Φλέγων και Ασύγκριτου από τους 70 Αποστόλους.

Από αυτούς τους ιερούς Αποστόλους, ο μεν Άγαβος ήταν εκείνος που αναφέρει ο ευαγγελιστής Λουκάς στις Πράξεις των Αποστόλων, ο όποιος αφού πήρε τη ζώνη του Αποστόλου Παύλου, του έδεσε τα χέρια και τα πόδια και προφήτευσε γι’ αυτόν αυτά: «Τάδε λέγει το Πνεύμα το Άγιον. Τον άνδρα, ου εστίν ή ζώνη αυτή, ούτω δήσουσιν εις Ιερουσαλήμ οι Ιουδαίοι και παραδώσουσιν εις χείρας εθνών» (Πράξεις των Αποστόλων, κα’11). Πράγματι, έτσι και έγινε. Διότι όχι μόνο έδεσαν τον Παύλο οι Ιουδαίοι, αλλά και προσπάθησαν να τον σκοτώσουν. Ο Άγαβος, αφού κήρυξε το Ευαγγέλιο στο μέρος όπου ζούσε, αποδήμησε ειρηνικά στον Κύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της Κυριακής (8/4)

Τον δε Ρούφο αναφέρει ο Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή: «Άσπάσασθε Ρούφον τον έκλεκτόν εν Κυρίω και την μητέρα αυτού και έμοϋ» (Προς Ρωμαίους, ιστ’ 13). Αυτός αργότερα έγινε επίσκοπος Θηβών στην Ελλάδα.

Οι δε Φλέγων (που έγινε Επίσκοπος Μαραθώνος) και Ασύγκριτος, αφού κήρυξαν το Ευαγγέλιο σε διάφορα μέρη του κόσμου, έφεραν πολλούς απίστους στην αληθινή πίστη. Τελικά βασανίστηκαν με διάφορους τρόπους από Ιουδαίους και Έλληνες, με αποτέλεσμα να πεθάνουν και οι δύο την ίδια μέρα. Έτσι, πήραν από τον Κύριο τα ουράνια αγαθά, που προορίζονται για τους αληθινούς εργάτες του Ευαγγελίου.

Πηγή: saint.gr

Εορτολόγιο Τετάρτη 8 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Άγιοι Άγαβος, Ρούφος, Φλέγων και Ασύγκριτος από τους 70 Αποστόλους
Όσιος Κελεστίνος Πάπας Ρώμης
Άγιος Παυσίλυπος
Άγιος Ιωάννης ο Ναύκληρος
Όσιος Νήφων ο Ρώσος ο θαυματουργός
Άγιος Ιωάννης ο Κουλικάς
Άγιος Αμάνδος
Άγιοι Ιανουάριος, Μαξίμη και Μακαρία οι Μάρτυρες
Άγιος Περπέτουος
Όσιος Ρούφος εν τη Λαύρα του Κιέβου ασκήσαντος

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras