×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Εορτολόγιο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


Γεωργία Τσιαρλή

Εορτολόγιο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα


Εορτολόγιο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου: Σήμερα η εκκλησία τιμά μεταξύ άλλων τη μνήμη του Αγίου Φωκά του Ιερομάρτυρα και Θαυματουργού καθώς και του Αγίου Φωκά του κηπουρού.

Πατρίδα του Αγίου Φωκά ήταν η Σινώπη του Ευξείνου Πόντου. Οι γονείς του Πάμφυλος (ναυπηγός στο επάγγελμα) και Μαρία μεταλαμπάδευσαν στο Φωκά από την παιδική του ηλικία τη φλόγα της αγνής πίστης τους και τη θερμή ευσέβεια τους. Ο Φωκάς από μικρό παιδί εντρυφούσε στην ανάγνωση των Γραφών, και εκείνο που ιδιαίτερα τον διέκρινε ήταν η θερμή και ειλικρινής αγάπη που είχε προς το Θεό, αλλά και προς τους συνανθρώπους του. Διότι οδηγό στην αγάπη του αυτή είχε πάντα τα θεόπνευστα λόγια της Αγίας Γραφής: «Ὁ ἀγαπῶν τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ ἐν τῷ φωτὶ μένει,… ὁ δὲ μισῶν τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ ἐν τὴ σκοτία ἐστι» (Α’ επιστολή Ιωάννου, Β’ 10-11). Εκείνος, δηλαδή, που αγαπά τον αδελφόν του, μένει μέσα στο πνευματικό και ηθικό φως. Ενώ αντίθετα, εκείνος που μισεί τον αδελφό του, μένει μέσα στο πνευματικό και ηθικό σκοτάδι.

Αναδείχθηκε Επίσκοπος Σινώπης και ευτύχησε να έχει το χάρισμα της επιτέλεσης θαυμάτων στο όνομα του Τριαδικού Θεού. Ανέπτυξε έντονη ιεραποστολική δραστηριότητα στην περιοχή της Επισκοπής του, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο σε κάποιους φανατικούς ειδωλολάτρες. Πράγματι, ο Έπαρχος Αφρικανός, διέταξε την σύλληψή του και τον έριξαν σε καυτό λουτρό, όπου και παρέδωσε το πνεύμα του, επί των χρόνων του αυτοκράτορος Τραϊανού (98 – 117 μ.Χ.).

Πηγή: Saint.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (22/9)

Εορτολόγιο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου

Άγιος Φωκάς Ιερομάρτυρας ο Θαυματουργός

Άγιος Φωκάς ο κηπουρός

Άγιοι Ισαάκ και Μαρτίνος

Όσιος Κοσμάς ο Ζωγραφίτης

Άγιοι Είκοσι Έξι Οσιομάρτυρες Ζωγραφίτες

Οσία Παρασκευή του Σάρωφ – Ντιβέεβο

Σήμερα 22/9 ο ήλιος ανέτειλε στις 7:13.μ. και θα δύσει στις 7:21μ.μ.

Σήμερα 22/9 γιορτάζουν οι: Ζωγραφιά, Λοΐζος, Λουίζα, Φωκάς, Φώκιος, Φώκης, Φωκία, Φωκίνα

 

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ