×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

«Φεύγει» στα 100 του ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος και αφήνει τεράστια «κληρονομιά» στον Ολυμπιακό


Αλέξανδρος Κωτάκης

«Φεύγει» στα 100 του ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος και αφήνει τεράστια «κληρονομιά» στον Ολυμπιακό


Σαν σήμερα στις 25 Οκτωβρίου του 2011 ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος «έσβηνε» σε ηλικία 100 ετών. Την ίδια ώρα πέρναγε στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και ειδικότερα του Ολυμπιακού, αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη στους «ερυθρόλευκους».

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, υπηρέτησε τον Ολυμπιακό από το στίβο, αλλά και φυσικά το ποδόσφαιρο και υπήρξε ο μικρότερος αδερφός των Γιώργου, Γιάννη, Βασίλη και Ντίνου, της «Θρυλικής» πεντάδας των Ανδριανοπουλέων.

Η οικογένεια των Ανδριανοπουλέων, είναι μαζί με εκείνη των Βικελίδηδων του Άρη ίσως οι δύο πιο σημαντικές του ελληνικού ποδοσφαίρου, με σπουδαία και αγνή προσφορά.

Αρχικά ασχολήθηκε με το τριπλούν, ενώ έκανε μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό, με τον οποίο αγωνίστηκε από το 1927 έως το 1935 (ήταν μόλις 24 ετών) σε 40 αγώνες σημειώνοντας 9 γκολ. Με την Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 11 φορές (τρεις από τις οποίες διατελώντας αρχηγός της – τρίτος αδελφός έπειτα τους Γιώργο και Βασίλη) και σημείωσε 2 γκολ.

«Κουβαλούσε», μαζί με τα αδέλφια του ένα ήθος παλαιάς «κοπής» από μια αγνή εποχή που οι παίκτες έπαιζαν μόνο για τη φανέλα.

Ο Ολυμπιακός πρόλαβε να τον τιμήσει εν ζωή σε μια ωραία εκδήλωση το 2008 όταν είχε δώσει το όνομα του στο εστιατόριο του «Γ. Καραϊσκάκης».

Επίσης το 2006 ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είχε δεχθεί τους παλαίμαχους του Ολυμπιακός. Ανάμεσα τους και ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, αλλά και ο έτερος αιωνόβιος άσος των Πειραιωτών, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος.

Λεωνίδας Ανδριανόπουλος

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ

Sportime Extras