ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιέλενα Ισινμπάγιεβα: Το παγκόσμιο ρεκόρ της «τσαρίνας» των αιθέρων στην Αθήνα! (vid)

ν σήμερα, στις 24 Αυγούστου του 2004, η Γελένα Ισινμπάγεβα στέφεται χρυσή ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, καταρρίπτοντας το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ, το μοναδικό του στίβου που θα καταρριφθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Γιέλενα Ισινμπάγιεβα: Το παγκόσμιο ρεκόρ της «τσαρίνας» των αιθέρων στην Αθήνα! (vid)

Σαν σήμερα, στις 24 Αυγούστου του 2004, η Γιέλενα Ισινμπάγιεβα στέφεται χρυσή ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, καταρρίπτοντας το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ, το μοναδικό του στίβου που θα καταρριφθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Πέρασαν 16 χρόνια από την ημέρα που η Ρωσίδα Γιέλενα Ισινμπάγιεβα στέφθηκε η «βασίλισσα» της βραδιάς τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο ΟΑΚΑ.

Η Φεοφάνοβα, μετά από ένα παιχνίδι τακτικής μεταξύ τους σε διαδοχικά ύψη, τελικά έμεινε 2η με 4.75μ, ενώ η Ισινμπάγεβα με 4.91μ, έκανε νέο Παγκόσμιο αλλά και Ολυμπιακό ρεκόρ.


Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ ανήκε στην ίδια με 4.90μ από τις 30 Ιουλίου στο Λονδίνο, ενώ το Ολυμπιακό ρεκόρ ήταν της Αμερικανίδας Στέισι Ντραγκίλα (αποκλείστηκε στα προκριματικά) με 4.60μ από τις 25 Σεπτεμβρίου 2000 στο Σίδνεϊ.

Η Ισινμπάγεβα αποθεώθηκε από τους φιλάθλους, όπως βέβαια και οι υπόλοιπες αθλήτριες για τη μάχη που έδωσαν.

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Πολωνή Αννα Ρογκόφσκα με 4.70μ, ενώ 4η ήταν η συμπατριώτισσά της Μόνικα Πίρεκ με 4.55μ και 5η με το ίδιο ύψος η Ισλανδή Έντα Ελισντοντίρ.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.