Μαριάννα Ζαχαριάδη: Η πρωταθλήτρια του επι κοντώ που έφυγε μόλις στα 23 της χρόνια

Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια η Μαριάννα Ζαχαριάδη φεύγει από τη ζωή σκορπώντας θλίψη στον Ελληνικό και Κυπριακό αθλητισμό.

 

Μία θλιβερή ημέρα για τον στίβο ξημερώνει σήμερα 29 Απριλίου καθώς πριν από 9 χρόνια σαν σήμερα απεβίωσε η Μαριάννα Ζαχαριάδη στα 23 της μόλις χρόνια.

Η νεαρή αθλήτρια και πρωταθλήτρια του άλματος επι κοντώ υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως στο άθλημά της.

Η μεγαλύτερη επιτυχία στη σύντομη καριέρα της ήρθε στα 19 της χρόνια, στους Μεσογειακούς αγώνες του 2009 στη Πεσκάρα, όταν και κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 4,45 μέτρα. Η συγκεκριμένη επίδοση αποτέλεσε και ρεκόρ Κύπρου. Ένα χρόνο αργότερα κατέκτησε και πάλι τη δεύτερη θέση αυτή τη φορά στου αγώνες της Κοινοπολιτείας.

Θα μπορούσε να έχει μία λαμπρή καριέρα όμως τα πάντα άλλαξαν όταν το 2011 διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin βάζοντας αυτόματα και τέλος στη καριέρα της.

Η ίδια μάλιστα είχε τότε γνωστοποιήσει μέσω του Facebook την ασθένειά της. Το μήνυμά της έγραφε:

«Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται κάποιες στιγμές, σε άλλους πιο εύκολες και σε άλλους πιο δύσκολες! Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα δικό μου θέμα που έχω εδώ και αρκετό καιρό… Γιατί τώρα; Γιατί κάποια πράγματα είναι τόσο προσωπικά και δικά σου, που είναι δύσκολο να τα μοιραστείς με όλους. Και ειδικά για μένα που ήμουν μια αθλήτρια του επιπέδου που ήμουν, ακόμα πιο δύσκολο.

Γιατί κάπου δεν θες να το παραδεχθείς. Το να είσαι άρρωστος δεν είναι ντροπή και κακό να το λες, δεν το επέλεξα, απλά με βρήκε και με αυτή μου την κίνηση εύχομαι να βοηθήσω και άλλα άτομα να εκδηλώσουν το πρόβλημα τους και να το μοιραστούν. Έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές, όμως εύχομαι για τα καλύτερα! Εδώ που βρίσκομαι δεν μπορώ να μπαίνω συνέχεια στο ίντερνετ.

Ο,τι γράφω δεν το γράφω για λύπηση προς τον εαυτό μου, αλλά για να δείξω πως στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν. Γι’ αυτό μην την ξοδεύετε τσάμπα και σε άχρηστα πράγματα, κάντε όλα αυτά που ονειρεύεστε χωρίς να αφήσετε τίποτα ανεκμετάλλευτο. Ο δρόμος για την νίκη του καρκίνου τελικά διαπίστωσα πως δεν είναι εύκολος. Ομως συνεχίζω τον αγώνα μου… Ευχαριστώ»

Η Μαριάννα Ζαχαριάδη ενέπνευσε τον κόσμο με το θάρρος και τη γενναιότητα της. Πέρασε τους τελευταίους μήνες της ζωής της στο Αττικό νοσοκομείο όπου και εκεί έπεσε σε κώμα με τους γιατρούς να μη μπορούν να κάνουν κάτι για να την επαναφέρουν.

Η νεαρή κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή στα 23 της χρόνια σαν σήμερα, στις 29 Απριλίου του 2013, ημέρα που συνέπεσε με τη Μεγάλη Δευτέρα.