ΑΤΖΕΝΤΑ

Όταν η Ελλάδα έκανε «Μάθημα Σολφέζ» στην Ευρώπη (vid)

Σαν σήμερα το 1977 η Ελλάδα πήγε στη Eurovision με το τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ», καταλαμβάνοντας την καλύτερη, μέχρι τότε, θέση της. Στον 22ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που διεξήχθη στη Μεγάλη Βρετανία, η Ελλάδα πήγε με το τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ», του Γιώργου Χατζηνάσιου και της Σέβης Τηλιακού, παίρνοντας την καλύτερη, μέχρι τότε, θέση στον διαγωνισμό,...
Μάθημα Σολφέζ

Σαν σήμερα το 1977 η Ελλάδα πήγε στη Eurovision με το τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ», καταλαμβάνοντας την καλύτερη, μέχρι τότε, θέση της.

Στον 22ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που διεξήχθη στη Μεγάλη Βρετανία, η Ελλάδα πήγε με το τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ», του Γιώργου Χατζηνάσιου και της Σέβης Τηλιακού, παίρνοντας την καλύτερη, μέχρι τότε, θέση στον διαγωνισμό, η οποία ήταν η 5η.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΡΤ: Ζήτησε συγνώμη για Θεοδωράκη, Παππά

Το Μάθημα Σολφέζ ήταν ερμηνευμένο στα ελληνικά από τους Πασχάλης Αρβανιτίδης, Μαριάννα Τόλη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς (γεννημένος στην Ελλάδα από Βρετανούς γονείς) και Μπέσσυ Αργυράκη.

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, το τραγούδι διαθέτει αρκετούς μουσικούς όρους, με τους τραγουδιστές να εκφράζουν τη μεγάλη τους αγάπη για την πειθαρχία και τον ισχυρισμό τους ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως ενοποιητικός πράκτορας στον κόσμο.

Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Μαρί Μιριάμ για λογαριασμό της Γαλλία, με τη σύνθεση «L’ oiseau et l’ enfant» (Το Πουλί και το Παιδί). Η Ελλάδα συμμετέχει με το τραγούδι του Γιώργου Χατζηνάσιου και της Σέβης Τηλιακού «Μάθημα Σολφέζ», το οποίο καταλαμβάνει την 5η θέση με ερμηνευτές τους Πασχάλη, Μαριάνα Τόλη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Μπέσυ Αργυράκη.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ