ΤΩΡΑ 12:46 • Survivor trailer 3/3: Ομηρική μάχη για το έπαθλο με… Ατζούν να παρουσιάζει! «Τελείωσε» το παρεάκι των Μπλε (vid) 12:44 • Survivor αποχώρηση 3/3: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! SPOILER! Αυτός ο παίκτης φεύγει από το ριάλιτι επιβίωσης! Αναμενόμενο ή όχι; 12:42 • Πολεμικό Ναυτικό: Ανεβαίνουν στη λίστα οι ισραηλινές κορβέτες για ενδιάμεση λύση 12:35 • Ζίβκοβιτς: Δώρισε 23.000 ευρώ σε 8χρονη με όγκο στον εγκέφαλο! 12:30 • Με Σβάρνα και στο Βόλο η ΑΕΚ 12:29 • Φρεγάτες: Πολυ καλή η νέα πρόταση των Ολλανδών Sportime Latest News

2 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας


Λευτέρης Παυλίδης

2 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας


Η 2α Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας το 1949 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Παρά τους αγώνες αιώνων, δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς στον κόσμο μας.

Μορφές της δουλείας είναι η καταναγκαστική εργασία, η παιδική εργασία, το εμπόριο λευκής σαρκός και η διακίνηση των λαθρομεταναστών.

Πριν από μερικά χρόνια, οι ειδικοί του ΟΗΕ κατήγγειλαν «τη σύγχρονη δουλεία» με θύματα «εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων παιδιών».

«Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, περιλαμβανομένων παιδιών υπόκεινται σε (μορφές) σύγχρονης δουλείας» και «υπάρχει έλλειψη» πολιτικής βούλησης «για να τους σώσει από την κατάσταση αυτή», κάτι που είναι ιδιαίτερα «σκληρό», τόνισαν οι ειδικοί – η Ουρμίλα Μπούλα (Νότια Αφρική), ειδική εισηγήτρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις σύγχρονες μορφές δουλείας, η Μοντ ντε Μπουρ-Μπουκίτσιο (Ολλανδία) εισηγήτρια του ΟΗΕ για το δουλεμπόριο παιδιών, καθώς και η Μαρία Γκράτσια Τζαμαρινάρο (Ιταλία) ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

«Τουλάχιστον 20,9 εκατομμύρια άνθρωποι υπόκεινται σε σύγχρονες μορφές δουλείας με τις γυναίκες και τα κορίτσια να αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα» δήλωσε η Μπούλα, επικαλούμενη μία έκθεση του 2012 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΟΙΤ).

«Επιπλέον 168 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται, το 50% και πλέον εξ αυτών σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, κυρίως σε ορυχεία και σε λατομεία» προσέθεσε η ίδια.

Για την Ολλανδή εμπειρογνώμονα «από εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο κλέβουν την παιδικότητά τους, επειδή είναι θύματα καταναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras