×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Το ανεπανάληπτο 8-2 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού


    Sportime Team

Το ανεπανάληπτο 8-2 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού


Σαν σήμερα (1η Ιουνίου) το 1930 διεξήχθη το ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού με τη μεγαλύτερη διαφορά στα γκολ.

Σε ένα καυτό απομεσήμερο, η ομάδα της Αθήνας σάρωσε με 8-2 εκείνη του Πειραιά στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο… λόγος περνά στην εφημερίδα «Αθλητικός Τύπος»:

«Οι φίλαθλοι της γείτονος με όλη την πεποίθηση που τους διακρίνει για τους παίκτες τους και τον ενθουσιασμό που τους πλημμυρίζει πάντα προσήλθαν έγκαιρα στο γήπεδο με τα ερυθρόλευκα μαντήλια, τις σημαίες, τις ομπρέλες, τα σήματα του Ολυμπιακού, τα αυτοκίνητα, τις τρακατρούκες…

Οι κυρίες και δεσποινίδες του Ολυμπιακού, με ταγιέρ που έφεραν τα χρώματα του Ολυμπιακού, έπιαναν τις θέσεις τους και με ύφος ειδικών συζητούσαν για το αποτέλεσμα του αγώνα, την κεραυνοβόλα εμφάνιση των Ανδριανόπουλων και κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός θα ήταν ευτυχής αν γλίτωνε με 6-0.

Αφετέρου, όμως, ο Παναθηναϊκός ή μάλλον οι οπαδοί, εμφανίζονται στο γήπεδο οργανωμένοι σε πειθαρχικούς ομίλους, με όλα τα σχετικά εφόδια για να αγωνιστούν.

Σημαίες, σήματα, τρακατρούκες, ταγιέρ, πάμπολλα πράσινα μαντήλια σε ανθρώπους όλων των τάξεων, οι οποίοι επίσης πλημμυρίζουν από πεποίθηση και ενθουσιασμό, ενώ με χαιρεκακία -αυτό το καταλογίζουμε εις βάρος τους- αναφέρουν το αποτέλεσμα του Βουκουρεστίου 8-1 (σ.σ. η αποτελούμενη κυρίως από «ερυθρόλευκους» Εθνική ομάδα είχε χάσει προ ολίγων ημερών με αυτό το βαρύ σκορ από τη Ρουμανία) και χλευάζουν την εκμηδένιση των Ανδριανοπουλαίων, ανθρώπων που έχουν εργαστεί για το ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουν επιδείξει αθλητικό ήθος σπάνιο για τους αθλητές μας.

Το χθεσινό αποτέλεσμα του 8-2 αποτελεί τη σοβαρότερη και πρωτοφανή ήττα του Ολυμπιακού και δικαίως στον Πειραιά πενθούν.

Νικήθηκε πολύ δικαίως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε. Νικήθηκε εδώ, όχι από το χόρτο που έγινε ατελείωτη φιλολογία στις εφημερίδες ούτε από τη λάσπη και τους επαγγελματίες, αλλά γιατί παρουσιάστηκε η σωματική κούραση που επέφερε και την ψυχική.

Αλλεπάλληλα ταξίδια στις επαρχίες, συνεχείς αγώνες με ισχυρές ομάδες, ταξίδι στη Ρουμανία και σοβαρή αποτυχία εκεί, δεν ήταν δυνατό παρά να δημιουργήσουν τη χθεσινή εμφάνιση του Ολυμπιακού. Η εξήγηση αυτή και το θαυμάσιο σύνολο του Παναθηναϊκού βγάζουν το 8-2».

Τα γκολ: 10’, 30’ Συμεωνίδης, 20’, 25’ Μεσσάρης, 52’, 81’ Δ. Πιερράκος, 72’ αυτ. Κουράντης, 76’ Μηγιάκης – 55’, 59’ Γ. Ανδριανόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιόζεφ Κίνσλερ): Αργυράκης, Σ. Πιερράκος, Βασιλείου, Ανδρίτσος, Κ. Μπαλτάσης, Υποφάντης, Μηγιάκης, Μεσσάρης, Συμεωνίδης, Δ. Μπαλτάσης, Μ. Πιερράκος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαν Κοψίβα): Γραμματικόπουλος, Κουράντης, Σοφράς, Βιολέτης, Πανόπουλος, Λεκκός, Τερζάκης, Ν. Ανδριανόπουλος, Γ. Ανδριανόπουλος, Β. Ανδριανόπουλος, Λ. Ανδριανόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


Τελευταία Νέα