ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαν Σήμερα 24 Αυγούστου: Τσιαμήτα και Βασδέκη γράφουν ιστορία στον Ελληνικό αθλητισμό

Στις 24 Αυγούστου του 1999, Βούλα Τσιαμήτα και Όλγα Βασδέκη, κατακτούν και οι δύο μετάλλιο στο παγκόσμιο της Σεβίλλης γράφοντας ιστορία!
Σαν Σήμερα 24 Αυγούστου: Τσιαμήτα και Βασδέκη γράφουν ιστορία στον Ελληνικό αθλητισμό

Σαν Σήμερα το 1999, οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες του τριπλούν ανεβαίνουν μαζί στο βάθρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Σεβίλλης.

Οι δύο κοπέλες μοιράζονταν ήδη πολλά πριν το βάθρο. Συγκεκριμένα, είχαν κοινή καταγωγή από τον Βόλο και προπονούνταν υπό τις οδηγίες του ίδιου προπονητή, Γκεόργκι Πομάσκι. Ο Πομάσκι ο οποίος είναι τα τελευταία χρόνια προπονητής του Ολυμπιονίκη πλέον Μίλτου Τεντόγλου.

Οι κοινές τους πορείες από ότι φαίνεται είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν μαζί, αγκαλιά στο ιστορικό βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σεβίλλης.

Η Βούλα Τσιαμήτα ήταν πρώτη και πήρε το χρυσό μετάλλιο με 14,88 μέτρα, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Όλγα Βασδέκη που πήρε το χάλκινο με 14,61. Όσον αφορά τη δεύτερη θέση, αυτή πήγε στην Κουβανή, Γιαμιλί Αλνταμά που έκανε άλμα στα 14,61.

Να σημειωθεί ότι στα προκριματικά της διοργάνωσης, η Παρασκευή Τσιαμήτα είχε καταρρίψει και το τότε ρεκόρ του αγωνίσματος με άλμα στα 15,09 μέτρα!

Η Όλγα Βασδέκη, γεννημένη το 1973, γνώρισε πολλές διεθνείς επιτυχίες και πριν την συγκεκριμένη διοργάνωση. Είχε βγει 3η στο Ευρωπαικό κλειστού στίβου το 1996 ενώ κατέκτησε και την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Μέχρι που εμφανίστηκε στο προσκήνιο και η Τσιαμήτα και κουβάλησαν μαζί την Ελληνική σημαία στο αγώνισμα του τριπλούν.

 

Διαβάστε Επίσης:

Σαν Σήμερα: Τα τρία μετάλλια στους Ολυμπιακούς της Αθήνας – Χρυσές Μπεκατώρου και Τσουλφά

Σαν σήμερα (22/8) το 2010: Πεθαίνει ο Στέφαν Μπόμπεκ (vid)

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Στη «μάχη» 44 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες σε 11 αθλήματα

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σαν Σήμερα 24 Αυγούστου: Τσιαμήτα και Βασδέκη γράφουν ιστορία στον Ελληνικό αθλητισμό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.