menu

Sportime.gr

Σαν Σήμερα 5/8: «Φεύγει» από τη ζωή η Μέριλιν Μονρόε (pics-vids)

Sportime Team
Σαν Σήμερα 5/8: «Φεύγει» από τη ζωή η Μέριλιν Μονρόε (pics-vids)

Σαν σήμερα φεύγει από την ζωή η Μέριλιν Μονρόε, ενώ γεννιέται ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι, ο Νιλ Άμστρονγκ

Σαν Σήμερα 5/8: Έχοντας περάσει μία πολύ επεισοδιακή ζωή μέσα στην επιτυχία, η Μέριλιν Μονρόε, αφήνει στο σπίτι της, την τελευταία της πνοή.

Η γνωστή ηθοποιός, κάνει μία πραγματικά σπουδαία καριέρα, με πολλούς ρόλους, που την κάνουν αναγνωρίσιμη σε όλο τον πλανήτη.

Φυσικά δε λείπουν και τα σκάνδαλα που φέρουν το όνομα της, αφού πολλοί ήταν αυτοί που ανέφεραν πως είχε σχέση με τον Τζον Κένεντι.

Σαν Σήμερα 5/8: «Φεύγει» από τη ζωή η Μέριλιν Μονρόε (pic)

Το 1962 η εταιρία «Fox» θα τη διαλέξει για για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Something’s Got to Give».

Ωστόσο, λόγω της συνεχιζόμενης ασυνέπειας της, όμως, η εταιρία αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία μαζί της και να μην της δώσει άλλη ευκαιρία.

Η καριέρα της αρχίζει να καταρρέει και η Μέριλιν απομονώθηκε στο σπίτι της στο Λος Άντζελες.

Στις 5 Αυγούστου του 1962 η οικονόμος της τη βρήκε να κείτεται γυμνή στο κρεβάτι της με ένα άδειο μπουκάλι από υπνωτικά χάπια «Nembutal» στο πλευρό της.

Αμέσως κλήθηκε ο τοπικός ιατροδικαστής, για να γνωματεύσει τις συνθήκες του θανάτου της, τονίζοντας πως όλα δείχνουν ότι αυτοκτόνησε.

Ο φημολογούμενος δεσμός της όπως προείπαμε με τον Αμερικανό πρόεδρο όμως, κάνουν ακόμα και σήμερα πολλούς να πιστεύουν ότι δεν ήταν αυτοκτονία.

Κάποιοι είπαν ότι η Μονρόε δεν είχε καμία πρόθεση να αυτοκτονήσει, αλλά πήρε κατά λάθος μια υπερβολική δόση υπνωτικών. Ακόμα περισσότεροι υποστήριξαν ότι ένα τρίτο πρόσωπο της χορήγησε τη μοιραία δόση. Η αλήθεια δεν μαθεύτηκε ποτέ. Ήταν μόλις 36 ετών.

Σαν Σήμερα 5/8: Γεννιέται ο Νιλ Άρμστρονγκ

Το ημερολόγιο έδειχνε 5 Αυγούστου 1930, όταν και γεννήθηκε ο άνθρωπος που έμελλε να είναι ο πρώτος που θα πατήσει το πόδι του στη σελήνη.

Από μικρός ο Άμστρονγκ είχε εξοικειωθεί με τα αεροπλάνα, ενώ ήταν πολύ καλός μαθητής. Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο, γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Περντιού για να σπουδάσει αεροναυπηγός.

Δύο χρόνια αργότερα διέκοψε τις σπουδές του για να υπηρετήσει τη θητεία του.Το 1952, μετά την συνυπηρέτησή του, επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του.

Τομπήκε στην Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Αεροναυτικής (NACA) – τη μετέπειτα NASA – και εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους δοκιμαστές αεροσκαφών του κόσμου, πραγματοποιώντας πτήσεις με ταχύτητα πάνω από 6.000 χιλιόμετρα την ώρα σε ύψος πάνω από 60 χιλιόμετρα με το πυραυλοκίνητο αεροσκάφος Χ-15.

Το 1962 επιλέχθηκε για το σώμα αστροναυτών και το 1966 ήταν κυβερνήτης της αποστολής «Τζέμινι 8», κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση δύο διαστημοπλοίων στο διάστημα (16 και 17 Μαρτίου). Η δεύτερη διαστημική του πτήση ως κυβερνήτη της αποστολής «Απόλλων 11» τον έφερε στη Σελήνη στις 20 Ιουλίου 1969. Ιστορική έμεινε η φράση του, τη στιγμή που πατούσε το πόδι του στο φεγγάρι: «Ένα μικρό ανθρώπινο βήμα, ένα άλμα για την ανθρωπότητα».

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Sportime Extras