Σαν σήμερα: Δέκα χρόνια από την ημέρα που έφυγε ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 100 ετών ο Λεωνίδας Ανδριόπουλος.

Σαν σήμερα: Το ημερολόγιο έγραφε 25 Οκτωβρίου του 2011, όταν ο στίβος και το ποδόσφαιρο, βυθίστηκαν στο πένθος καθώς ένας «στρατιώτης» του Ολυμπιακού που υπηρέτησε τα δύο αυτά αθλήματα, ο Λεωνίδας Ανδριόπουλος, άφησε ηλικία 100 ετών την τελευταία του πνοή.

Αρχικά ασχολήθηκε με το τριπλούν, ενώ έκανε μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό, με τον οποίο αγωνίστηκε από το 1927 έως το 1935 (ήταν μόλις 24 ετών) σε 40 αγώνες σημειώνοντας 9 γκολ.

Με την Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 11 φορές (τρεις από τις οποίες διατελώντας αρχηγός της – τρίτος αδελφός έπειτα τους Γιώργο και Βασίλη) και σημείωσε 2 γκολ.

«Κουβαλούσε», μαζί με τα αδέλφια του ένα ήθος παλαιάς «κοπής» από μια αγνή εποχή που οι παίκτες έπαιζαν μόνο για τη φανέλα.

Ο Ολυμπιακός πρόλαβε να τον τιμήσει εν ζωή σε μια ωραία εκδήλωση το 2008 όταν είχε δώσει το όνομα του στο εστιατόριο του «Γ. Καραϊσκάκης».

Επίσης το 2006 ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είχε δεχθεί τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού. Ανάμεσα τους και ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, αλλά και ο έτερος αιωνόβιος άσος των Πειραιωτών, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος.