Σαν σήμερα, 14 Μαΐου του 1984, γεννιέται στο White Plains της Νέας Υόρκης, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Σαν σήμερα: 37 ετών γίνεται σήμερα, 14 Μαΐου ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Έλλιοτ Ζούκερμπεργκ που γεννήθηκε το 1984 στο White Plains της Νέας Υόρκης.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι ο μοναδικός στον κόσμο σε ηλικία κάτω των 50 που συγκαταλέγεται στους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Επίσης σύμφωνα με το Forbes ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είναι ο μονός κάτω των 40 ετών που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους top 20 δισεκατομμυριούχους στον πλανήτη.

Πάντα σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό αυτή τη στιγμή η περιουσία του υπολογίζεται στα 77,5 δις δολάρια!

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ίδρυσε το Facebook στις 4 Φεβρουαρίου 2004 μαζί με μερικούς άλλους συμφοιτητές του Χάρβαρντ όπου σπούδαζε. Αρχικά ο σκοπός του της πλατφόρμας ήταν για να εξυπηρετεί μόνο τους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Μόλις ο νεαρός τότε Ζουκερμπεργκ συνειδητοποίησε ότι το Facebook θα μπορούσε να εξελιχτεί σε κάτι τεράστιο αποφάσισε να φύγει από το Χάρβαρντ στη μέση των σπουδών του ώστε ν’ ασχοληθεί με αυτό.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε και ο ίδιος: «Χρειάστηκα 5 λεπτά για να αποφασίσω ότι έπρεπε να φύγω».

Πρώτοι χρήστες του Facebook ήταν, εκτός από τον ίδιο τον ιδρυτή του, ο Κρις Χιούζ (συγκάτοικος του Ζάκερμπεργκ και ιδρυτικό μέλος του facebook), ο Ντάστιν Μόσκοβιτς (συγκάτοικος του Ζάκερμπεργκ στο Χάρβαρντ και ιδρυτικό μέλος του facebook).

Επίσης, ο Arie Hasit (ο πρώτος μη ιδρυτής που άνοιξε λογαριασμό και φίλος με τον Κρις Χιούζ) και ο Marcel Laverdet (πιθανόν ο πρώτος μη φοιτητής του Χάρβαρντ που όμως ήταν φίλος με τους πρώτες χρήστες)

Εν συνεχεία μετακόμισε στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια (αποτελεί τη βάση της εταιρειών τεχνολογίας), όπου βρίσκονται σήμερα τα γραφεία του Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σημαντικότερη απόφαση της καριέρας του ήταν η άρνησή του να πουλήσει το Facebook στη Yahoo παρά την εξωφρενική για τα τότε δεδομένα του 1 δισ. δολαρίων. Κι αυτό καθώς σήμερα η εταιρεία αξίζει περισσότερα από 500 δισ. δολάρια.

Στις 21 Ιουλίου 2010, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε πως ο αριθμός των χρηστών του Facebook ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια. Σήμερα το Facebook αριθμεί πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια χρήστες.

Δεν χρειάζεται να πούμε κατά πόσο άλλαξε την εικόνα του κόσμου τα τελευταία 15 χρόνια, τις ευκολίες που παρέχει και την εργασία και τα κέρδη που προσφέρει σε εκατομμύρια ανθρώπους κι επιχειρήσεις.

Από την άλλη υπάρχει πάντα και η αρνητική πλευρά που αφορά την έκθεση των προσωπικών δεδομένων, των ανηλίκων, ενώ δεν είναι λίγα και τα ηλεκτρονικά εγκλήματα τα οποία έχουν διαπραχθεί μέσω της πλατφόρμας.