Σαν σήμερα, στις 11 Ιουνίου του 2013, η ΕΡΤ κλείνει και… ξανανοίγει!

Σαν σήμερα: 8 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις 11 Ιουνίου του 2013 όταν η ΕΡΤ έκλεισε και ξανάνοιξε, έπειτα από απόφαση της συγκυβέρνησης, Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Η απόφαση προκάλεσε πολύ έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και μέσα στην κυβέρνηση, καθώς έγινε αφορμή για την αποχώρηση (από το κυβερνητικό σχήμα) της ΔΗΜΑΡ.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τη λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, μέσω της ΕΡΤ Open.

Περίπου έναν μήνα αργότερα, στις 26 Ιουλίου με το νόμο 4173 ιδρύεται η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση που είναι το υποκατάστατο της (υπό εκκαθάριση) ΕΡΤ Α.Ε.

Τον Μαΐο του 2014, τις 4 του μήνα, ξεκινά η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, του φορέα που συστάθηκε, ύστερα από το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Έναν χρόνο αργότερα, στις 29 Απριλίου του 2015 και αφού έχει αλλάξει η κυβέρνηση στη χώρα, με τον νόμο 4324 η νεοσυσταθείσα ΝΕΡΙΤ Α.Ε. μετατρέπεται στην καινούργια ΕΡΤ Α.Ε.

Σαν σήμερα, στις 11 Ιουνίου του 2015 και ακριβώς δύο χρόνια μετά από το κλείσιμό της, πραγματοποιήθηκε η επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Επανεμφανίστηκαν  στους τηλεοπτικούς δέκτες τα κανάλια ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD.

Επίσης εξέπεμπσαν ξανά οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Πρώτο, Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ Σπορ, Φωνή της Ελλάδας, Kosmos 93.6, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μακεδονίας της ΕΡΤ3 και 19 περιφερειακοί σταθμοί της.

Δεκαοχτώ μέρες μετά, στις 29 του ίδιου μήνα, έγινε και η επίσημη επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ3.