Απίστευτη αλαζονεία: H Νίκη Κεραμέως έστειλε e-mail σε εκπαιδευτικούς, ζητώντας τους να ψηφίσουν ΝΔ!

Ψηφοθηρία χωρίς κανέναν ενδοιασμό - Προεκλογικό e-mail προς εκπαιδευτικούς έστειλε η Νίκη Κεραμέως υπογράφοντας ως υπουργός!
Απίστευτη αλαζονεία: H Νίκη Κεραμέως έστειλε e-mail σε εκπαιδευτικούς, ζητώντας τους να ψηφίσουν ΝΔ!

Σάλο στον κύκλο των εκπαιδευτικών έχει προκαλέσει ένα προεκλογικό email που φέρεται να έστειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, με την ΕΛΜΕ Καβάλας να μιλά για «υπάρχει καταπάτηση των θεσμών» και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Μετά το βίντεο ντροπής με την επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη σε εταιρεία, όπου φαίνεται ανώτερο στέλεχος να υποδεικνύει στους εργαζόμενους να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία με το «έτσι θέλω», τώρα και η υπουργός Παιδείας φαίνεται να έστειλε e-mail προς την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Καβάλας, στο οποίο ζητάει επί της ουσίας από τους εκπαιδευτικούς να ψηφίσουν… ΝΔ!

Προφανώς μιλάμε για άθλιες μεθοδεύσεις που ξεπερνούν τα όρια του παλαιοκομματισμού και φτάνουν στην πολιτική ασυδοσία. Μάλιστα το επίμαχο e-mail που εστάλη στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Καβάλας, υπογράφεται από τη Νίκη Κεραμέως ως υπουργός και όχι ως υποψήφια της ΝΔ!

Άλλα θα πει κανείς όταν ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος (κρατική περιουσία που χρησιμοποιείται μόνο για πρωθυπουργική χρήση), για να πεταχτεί μέχρι την Κεφαλονιά και να κάνει προεκλογική ομιλία σε 50 νοματαίους, από που και ως που να περιμένει πως τα υπόλοιπα στελέχη της ΝΔ δεν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του πρωθυπουργού και δεν θα καταχραστούν την εξουσία τους;

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας, Ελένη Σακαλή, κατηγόρησε ευθέως την Νίκη Κεραμέως για αντιδημοκρατικές πρακτικές και καταστρατήγηση του θεσμικού της ρόλου ως υπουργού Παιδείας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο Kavalanews 102.8, η κ. Σακαλή κατήγγειλε ότι το μεσημέρι της Δευτέρας εστάλη ένα e-mail στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Καβάλας με το οποίο καλούσε τους εκπαιδευτικούς να ψηφίσουν ΝΔ, κάνοντας επί της ουσίας προεκλογική καμπάνια μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων το ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρει «οι εκλογές της 21ης Μαίου θα κρίνουν πώς θα προχωρήσει η Ελλάδα στο μέλλον. Για να συνεχίσει με βήματα σταθερά τολμηρά μπροστά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ στο δρόμο που χαράξαμε μαζί».

Η Νίκη Κεραμέως που αποτελεί ίσως την πιο αποτυχημένη και καταστροφική υπουργό Παιδείας στα χρόνια της μεταπολίτευσης, μπορεί να απειλεί συνεχώς τους εκπαιδευτικούς με την περιβόητη «αξιολόγηση», μπορεί να κάνει μηνύσεις για να κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες των εκπαιδευτικών όποτε διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα τους, άλλα ενόψει εκλογών αποφάσισε με ανερυθρίαστο τρόπο να χρησιμοποιήσει την ιδιότητα της ως υπουργός για να κάνει μια – άθλιου τύπου – «στρατολόγηση» ψηφοφόρων, παρά τα δεινά που έχει φέρει στην Παιδεία.

Η Ελένη Σακαλή μιλά ευθέως για τακτικές που καταπατούν τους θεσμούς και αποτελούν ασέλγεια κατά της δημοκρατίας, γιατί τι άλλο θα μπορούσε να πει κάποιος, όταν ένα κυβερνητικό στέλεχος εκμεταλλεύεται τη θέση του για να επηρεάσει την ψήφο δημόσιων υπαλλήλων, κάνοντας έναν έμμεσο ψυχολογικό «πόλεμο»;

«Εδώ υπάρχει καταπάτηση των θεσμών. Καταστρατήγηση του θεσμικού της ρόλου. Είναι πλέον ζήτημα δημοκρατίας. Και πλέον δεν μιλάμε για αντιπαιδαγωγικές πρακτικές, μιλάμε για αντιδημοκρατικές πρακτικές» είπε η κ. Σακαλή, εκτιμώντας ότι το συγκεκριμένο e-mail εστάλη στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Καβάλας προκειμένου να προωθηθεί στα σχολεία. «Διαφορετικά για ποιο λόγο η υπουργός Παιδείας στέλνει τέτοια e-mail ;», διερωτήθηκε σκωπτικά.

Η Νίκη Κεραμέως φαίνεται πως κλείνει την τετραετία της στο τιμόνι της Παιδείας με τρόπο αντάξιο της καταστροφής που έσπειρε σε αυτήν, και αφήνοντας ένα ακόμα αποτύπωμα της υπέρμετρης αλαζονείας της.

Δείτε το e-mail:

Ψηφοθηρία χωρίς κανέναν ενδοιασμό - Προεκλογικό e-mail προς εκπαιδευτικούς έστειλε η Νίκη Κεραμέως υπογράφοντας ως υπουργός!

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.