Top 5 SUV αυτοκίνητα

Τα SUV οχήματα είναι της μόδας, αλλά συνάμα προσφέρουν και πολλά οφέλη. Είναι παντός δρόμου και καιρού. Top-5 SUV and 5 to come

Τα SUV οχήματα είναι της μόδας, αλλά συνάμα προσφέρουν και πολλά οφέλη. Είναι παντός δρόμου και καιρού. Στο άρθρο αυτό θα παρουσιάσουμε δέκα SUVs με τα θετικά και τα αρνητικά τους. Το άρθρο βασίζεται σε μελέτη από το βρετανικό site, parkers*.

Τα SUVs είναι φιλικά στην οικογένεια, έχουν πολλούς χώρους και προσφέρουν ασφάλεια. Η φιλοσοφία τους ορίζεται από τους ρυθμούς της ζωής μας. Η γρήγορη και ασφαλής μετάβαση στον τόπο προορισμού, με την μέγιστη ασφάλεια και ταχύτητα.

Τα δέκα καλύτερα SUV για το 2021

FORD PUMA

FORD PUMA

Θετικά:
 1. Εξαιρετική αίσθηση οδήγησης
 2. Οικονομικοί, υβριδικοί κινητήρες
Αρνητικά:
 1. Ποιότητα εσωτερικού χώρου
 2. Δεν υπάρχουν ηλεκτρικοί αμιγώς κινητήρες

Το Ford Puma βασίζεται στο Fiesta και κάνει εξαιρετική χρήση των λαμπρών κινητήρων και της ανάρτησης. Προσομοιάζει με ένα ευχάριστο μικρό αυτοκίνητο με πρακτική και καλή εμφάνιση. Το στυλ του δεν θα προσελκύσει άπαντες αλλά δεν μπορείτε να το πείτε και βαρετό.

Είναι σκληρό στο εσωτερικό και φαίνεται καλό. Τα μεγάλα χειριστήρια είναι τόσο απλά. Η πρακτικότητα είναι επίσης εντυπωσιακή και λατρεύουμε τον τρόπο με τον οποίο η ευρύχωρη καμπίνα των επιβατών συμπληρώνεται από ένα μεγάλο και καλοσχηματισμένο πορτ-μπαγκάζ κι έναν επιπλέον χώρο αποθήκευσης που η Ford ονομάζει MegaBox.

DACIA DUSTER

DACIA DUSTER

Θετικά:
 1. Φθηνές και πολλές επιλογές
 2. Υψηλές τεχνολογικές προδιαγραφές
Αρνητικά:
 1. Χαμηλή τιμή μεταπώλησης
 2. Το υγραέριο διπλού καυσίμου δεν υποκαθιστά την έλλειψη υβριδικού

Η Dacia δεν είναι μόνο εξαιρετική, αλλά είναι πολύ καλή και εκτός δρόμου. Τόσο καλό στην πραγματικότητα, που στέφθηκε το Best Off-Roader στα Parkers New Car Awards 2019. Τώρα είναι διαθέσιμο με την επιλογή διπλού καυσίμου LPG, το κόστος λειτουργίας μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο.

Μπορεί να είναι το φθηνότερο SUV στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη, αλλά οι αγοραστές της δεν θα το μετανιώσουν. Έρχεται με περισσότερα κιτ από ποτέ, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου χωρίς κλειδί και του κλιματισμού. Διεκδικεί να μπει στη λίστα των καλύτερων SUV.

VOLKSWAGEN TIGUAN

VOLKSWAGEN TIGUAN

Θετικά:
 1. Κορυφαία εμφάνιση και γραμμή
 2. Εσωτερικό: Απλό και όμορφο
Αρνητικά:
 1. Η ανάρτηση R-Line είναι πολύ σκληρή
 2. Μεταπώληση και αντικατάσταση. Υψηλή τιμή.

Το Tiguan της Volkswagen έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Ενδέχεται να αντικατασταθεί το 2022, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η τρέχουσα έκδοση δεν θα εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Μια ισχυρή εικόνα και ένα σκληρό, στιβαρό εσωτερικό, είναι μια φιλόδοξη επιλογή χωρίς τις υπερβολικές τιμές.

Είναι ευρύχωρο στο εσωτερικό, φαίνεται καλό με στο R-Line. ‘Εχει υψηλή τιμή μεταπώλησης που αντικατοπτρίζει ότι είναι τόσο σε ζήτηση. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς η Volkswagen θα το αντικαταστήσει.

VOLVO XC40

VOLVO XC40

Θετικά:
 1. Απλά υπέροχο μέσα και έξω
 2. Πολλές επιλογές κινητήρα και μετάδοσης
Αρνητικά:
 1. Υψηλή τιμή για την απόκτησή του
 2. Δυσκολία επιλογών (καθυστέρηση στην παραλαβή)

Το XC40 είναι ένα από τα αγαπημένα SUV, χάρη στο «χοντρό» στιλ του, τον έξυπνο και λειτουργικό εσωτερικό του και τους τακτοποιημένους τρόπους του δρόμου. Οι κινητήρες του είναι όλοι αποτελεσματικοί και ισχυροί – και μπορείτε επίσης να αγοράσετε αυτό το αυτοκίνητο ως plug-in υβριδικό ή μια ηλεκτρική έκδοση.

Εκτός από την ατμόσφαιρα Scandi για την οποία θα σκοτώσει η Audi ή η BMW, η ενσωματωμένη τεχνολογία της είναι επίσης εξαιρετική. Τα ημιαυτόνομα συστήματά του είναι από τα καλύτερα της επιχείρησης. Προφανώς, έχει βαθμολογία πέντε αστέρων από το Euro NCAP. Ακόμα στα συν, το αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και τα συστήματα πρόληψης whiplash. Έχει τόσους αερόσακους σαν περιτύλιγμα με σπλάς.

AUDi Q5

AUDi Q5

Θετικά:

 1. Απλά εξαιρετικη ποιότητα κατασκευής
 2. Ευρύχωρο εσωτερικό
Αρνητικά:
 1. Ακριβό σε κόστος
 2. Κόστος αναβαθμίσεων κι extras

Μας αρέσει πολύ το Q5 και φαίνεται ότι και ο κάτοχός του είναι ευτυχισμένος. Διακρίνεται για την ποιότητα του εσωτερικού, την ακριβή μηχανική και την ευκολότερη οδήγηση. Φορά το σαλόνι του Α4.

Έρχεται με άφθονο βασικό και προαιρετικό εξοπλισμό και είναι ένα πεντάστερο όχημα στις δοκιμές ασφαλείας Euro NCAP, όπως θα περίμενε κανείς. Συνιστάται ανεπιφύλακτα, όπως και το αδελφικό αμάξι με κουπέ, το νέο Audi Q5 Sportback.

Σύντομα μαζί σας 5 ακόμα μοντέλα!