Έχουμε δει αρκετές φορές κάποια αυτοκίνητα που θα μπορούσαν να έχουν βγει από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όπως το Mercedes Vision AVTR.

Η Mercedes Vision AVTR μοιάζει σαν να έρχεται από το μέλλον!

Έχουμε δει αρκετές φορές κάποια αυτοκίνητα που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν βγει από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Σε ανάλογο πλαίσιο κινείται και το Vision AVTR, μία από τις πιο πρόσφατες εμπνεύσεις της Mercedes-Benz.

Σήμα κατατεθέν του ίναι μεταξύ άλλων τα 33 «βιονικά πτερύγια», τα οποία αναπτύσσονται στο πίσω μέρος αλλάζοντας πλήρως το σχήμα αλλά και την αεροδυναμική απόδοση του οχήματος.

Εκτός αυτού, εντύπωση προκαλούν τόσο οι τροχοί, οι οποίοι έχουν σφαιρικό αντί για στρογγυλό σχήμα, όσο και η ικανότητα του οχήματος να κινείται… πλαγίως, σε μία γωνία έως και 30 μοίρες, χάρη στην ικανότητα των εμπρός και πίσω αξόνων να στρέφονται προς την ίδια ή αντίθετη κατεύθυνση, παρέχοντας έτσι μέγιστη ευκινησία.

Τα χαρακτηριστικά

Είναι εξοπλισμένο με 4 ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 476 ίππους και η ισχύς τους φτάνει στα 350 kW, με την αυτονομία να επεκτείνεται στα 700 χιλιόμετρα με μόλις μία φόρτιση.

Η τεχνολογία μάλιστα της μπαταρίας -η οποία φορτίζεται ασύρματα και σε μόλις 15′- βασίζεται στην οργανική κυτταρική χημεία.


Το μοντέλο δεν διαθέτει τιμόνι αλλά ο χειρισμός του γίνεται μέσω μίας μεγάλης κεντρικής κονσόλας η οποία μπορεί να αναγνωρίσει τον οδηγό και να τσεκάρει ακόμη και τον παλμό της καρδιάς του.

Οι αισθητήρες της οροφής κάνουν το ίδιο με το εξωτερικό περιβάλλον, ρυθμίζοντας αυτόματα κάποιες παραμέτρους εντός του οχήματος.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο