Χατζηδάκης για Φουρθιώτη: «Το Δημόσιο θα ζητήσει πίσω τα χρήματα, όταν βεβαιωθούν παρανομίες» (vids)


Αλέξανδρος Κωτάκης

Χατζηδάκης για Φουρθιώτη: «Το Δημόσιο θα ζητήσει πίσω τα χρήματα, όταν βεβαιωθούν παρανομίες» (vids)


Στην επικαιρότητα παραμένει ο Μένιος Φουρθιώτης για το θέμα με τα χρήματα που φέρεται να έλαβε, από το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία, δηλώνοντας υπέρογκους μισθούς.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» την Πέμπτη (8/4), αναφέρθηκε στην υπόθεση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθώτη, κάνοντας γνωστό ότι το υπουργείο δεν έχει ζητήσει ακόμα πίσω τα χρήματα που έλαβε.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος αρνήθηκε να εγκρίνει πληρωμές που αφορούσαν στην περίοδο για την οποία ζητούσε ο παρουσιαστής και συμπλήρωσε πως είχε σταλεί εξώδικο από τον Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασίας.

Σε 200.000 ευρώ υπολογίζονται τα χρήματα που φέρεται να έλαβε από το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ο Μένιος Φουρθιώτης. Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Πέμπτης, αναφέρθηκε στην υπόθεση του παρουσιαστή, σημειώνοντας πως το υπουργείο δεν έχει ζητήσει ακόμα πίσω τα χρήματα που έλαβε.

Ο Υπουργός είπε ακόμη ότι ο ο ίδιος αρνήθηκε να εγκρίνει πληρωμές που αφορούσαν στην περίοδο για την οποία ζητούσε ο παρουσιαστής και συμπλήρωσε πως είχε σταλεί εξώδικο από τον Μένιο Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασίας.

Αναφερόμενος στο εάν είχε λάβει χρήματα ο Μένιος Φουρθιώτης, ο υπουργός Εργασίας είπε πως γι΄αυτό τον λόγο είχε περάσει ο νόμος που έβαζε πλαφόν στις πληρωμές του προγράμματος.

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε πως ο «φάκελος» του κ. Φουρθιώτη έχει πάει στη Δικαιοσύνη και πως το Δημόσιο έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, όταν βεβαιωθούν παρανομίες, να ζητήσει τα χρήματα πίσω.

«Στείλαμε το θέμα στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την ακριβή νομική διάσταση του θέματος αν τυχόν υπάρχουν ποινικά αδικήματα και βεβαίως το Δημόσιο, πάντοτε με τις διατάξεις περί αχρεωστήτως καταβληθέντων έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητήσει, αν βεβαιωθούν παρανομίες, ότι έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, πίσω τα χρήματα τα οποία έχει δώσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras