×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Δημήτρης Καλογερόπουλος: Δεν είχαμε την λόξα να γίνουμε Μαυρογιαλούροι


Διονύσης Αντωνέλλος

Δημήτρης Καλογερόπουλος: Δεν είχαμε την λόξα να γίνουμε Μαυρογιαλούροι


Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη ιστορία στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Δυτικής Αθήνας.

Πρώην πρόεδρος της ομάδας του Αιγάλεω, πρώην δήμαρχος Αιγάλεω, αντιπρόεδρος στην Σκοπευτική Ομοσπονδία και πρώην αντιπρόεδρος στην ΕΠΣΑ Αθηνών, έχει ζήσει την ζωή του στον Δυτικό Τομέα όπως ονομάζεται πλέον η εκλογική του περιφέρεια στη Β’ Αθηνών όπου κατεβαίνει υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Και σαν δήμαρχος που ήμουν κάναμε μεγάλη προσπάθεια να σπάσουμε το τζάμι της αδιαφορίας. Γιατί ήμασταν πέρα από το ποτάμι, άρα δεν ήμασταν οι προτιμητέοι. Ό, τι υποδομές έχουν υπάρξει στην Δυτική Αθήνα, το λεγόμενο Δυτικό Τομέα  που είναι σήμερα, έγιναν με προσπάθειες της αυτοδιοίκησης. Θέλουμε αυτό να το ανατρέψουμε. Να γυρίσουμε σελίδα» λέει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος. «Πρέπει να έχουν ισονομία οι πολίτες (σ.σ. της Δυτικής Αθήνας). Γιατί και αυτοί πληρώνουν φόρους» τονίζει.

«Είναι εργατοπεριοχή και θέλει να δει ένα καλύτερο μέλλον. Άνθρωποι που ήρθαν μετά τον Εμφύλιο και εγκαταστάθηκαν στις παρυφές της πρωτεύουσας όπου δεν υπήρχε καμία υποδομή, δημιούργησαν σπιτικά, έκαναν οικογένειες και σιγά σιγά αναπτύχθηκε αυτή η τεράστια περιοχή που σήμερα αριθμεί ένα εκατομμύριο πληθυσμό» σημειώνει.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Καλογερόπουλος, οι πολίτες αυτής της περιοχής «θέλουν να έχουν όλες τις παροχές τους». «Υγειονομική περίθαλψη που δεν υπάρχει επαρκής, ένα νοσοκομείο για όλον αυτόν τον πληθυσμό, ασφάλεια που δεν υπάρχει, ανάπτυξη σε κάθε γειτονιά για να υπάρξουν θέσεις εργασίας και να παραμείνουν τα παιδιά στις γειτονιές μας» συμπληρώνει.

«Για να πάμε ένα βήμα παρακάτω πρέπει καταρχήν να το θέλουμε όλοι. Και το λέω αυτό γιατί μεμονωμένα δεν γίνεται. Είτε αυτό είναι αθλητισμός είτε είναι οποιαδήποτε άλλη έκφανση κοινωνική. Στα υπόλοιπα κράτη μπορεί να έχουν τις κοινωνικές εκείνες παροχές, τα πάντα, αλλά είναι αποξενωμένοι. Εδώ υπάρχει αλληλεγγύη», αναφέρει ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. στον Δυτικό Τομέα Β’ Αθήνας.

«Ο ένας σηκώνει τον άλλο. Στις δύσκολες στιγμές, ακόμα και τις οικονομικές που περνάμε, οι άνθρωποι είναι εκείνοι που στέκονται στους διπλανούς τους. Ειδικά στην Δυτική Αθήνα που είμαστε μία μεγάλη γειτονιά και όλοι γνωριζόμαστε. Σε αυτή την περιοχή που ζήσαμε είμαστε εκείνοι που βαστήξαμε στην κρίση γιατί υπάρχει γειτονιά. Αλληλεγγύη. Ο ένας έτρεχε για να βοηθήσει τον άλλο. Να τον σηκώσει. Είναι (σ.σ. η Δυτική Αθήνα) η πιο ανθρώπινη γωνιά της Ελλάδος. Και έτσι η πιο ανθρώπινη γωνιά της μεγαλύτερης πατρίδας μας που λέγεται Ευρώπη. Για να ξεπεράσουμε την κρίση χρειαζόμαστε ψυχή, καρδιά και περίσσευμα από το “εμείς” που δεν υπάρχει. Γιατί μέχρι σήμερα υπήρχε πολύ “εγώ”. Στο εμείς χωράμε όλοι. Έχουμε κοινά όνειρα, κοινές ελπίδες, κοινές προσδοκίες, για να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Γιατί αν δεν είναι ο ένας δίπλα στον άλλο ή ο ένας για τον άλλο, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Και επειδή στην γειτονιά μου δεν μας χαρίστηκε ποτέ κανείς, κερδίζαμε πάντα το δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον από μόνοι μας» τονίζει ο κ. Καλογερόπουλος.

«Αν δεν συμβάλει η Πολιτεία, με μία ισχυρή Περιφέρεια και ισχυρούς Δήμους, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Γι αυτό τον λόγο ασχολήθηκα με αυτή την διαδικασία (σ.σ. εθνικές εκλογές). Δεν είχαμε την λόξα ποτέ να γίνουμε Μαυρογιαλούροι. Χωρίς να απαξιώνουμε τον πολιτικό, αν και σήμερα έχει απαξιωθεί πάρα πολύ, όταν βουλευτές αλλάζουν για ένα νομοσχέδιο κόμμα στο δευτερόλεπτο. Αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα κράτος, ούτε ακόμα στην προσφιλή για τον ΣΥΡΙΖΑ χώρα της Βενεζουέλας», σημειώνει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

«Στην αυτοδιοίκηση το μεγαλύτερο σχολείο είναι η αδιαμεσολάβητη σχέση  που έχεις με τους πολίτες. Και εμείς στην Δυτική Αθήνα γνωριζόμαστε όλοι. Όλοι είμαστε γνωστοί γιατί ο καθένας ξέρει πως ξεκίνησε, ποια ήταν η οικογένειά του, πώς ανδρώθηκε, τι δουλειά κάνει. Δεν είμαστε άγνωστοι. Δεν ήρθαμε από το πουθενά για να σκονίσουμε τα παπούτσια μας την ημέρα των εκλογών για να γίνουμε επιλογή των ανθρώπων αυτών» τονίζει.

«Στα χρόνια της εθνικής  τραγωδίας των μνημονίων πιστεύαμε οι περισσότεροι ότι δεν μπορούσαμε να ζήσουμε τίποτα χειρότερο. Το ζήσαμε δυστυχώς. Είδαμε ανθρώπους στην κυβέρνηση των προθύμων, κολλημένους σε καρέκλες εξουσίας. Αυτό είναι ίσως και το κεντρικό διακύβευμα  των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Θα πρέπει να δούμε μία εθνική επανεκκίνηση. Zητάμε να υπάρχει μαζικά και ηχηρά η απάντηση των Ελλήνων. Είναι συνταγματικό δικαίωμα να είμαστε στην κάλπη» υπογραμμίζει.

«Γεγονός είναι ότι η Ν.Δ. είναι μπροστά αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Θα πρέπει όλοι οι πολίτες να εκφράσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα» τονίζει ο κ. Καλογερόπουλος.

«Ήταν απόφαση του προέδρου (σ.σ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη) να είμαι υποψήφιος στην περιοχή που έχω μεγαλώσει και έχω περπατήσει όλη την διαδρομή της ζωής μου. Πρέπει το πολιτικό σύστημα να πάρει μάθημα από την κρίση και τα μνημόνια. Να αλλάξει. Γιατί η περιοχή που ζούμε είναι αξιοπρεπής. Είναι τίμια, είναι γεμάτη ανθρώπους του μόχθου. Η Δυτική Αθήνα θέλει πολύ δουλειά, όχι περαστικούς. Θέλει σηκωμένα μανίκια, κατεβασμένα μάτια για να βλέπουν τα προβλήματα και ανοιχτά αυτιά για να ακούν τους πολίτες. Δεν ζητείται μόνο μία πλειοψηφία στην Βουλή αλλά και μία πλατειά πλειοψηφία στην κοινωνία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης – γιατί δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί ούτε μία μέρα για να διορθώσουμε τη ζημιά που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση – θα πρέπει πραγματικά από την επόμενη μέρα να ξεκινήσει αυτά που έχει εξαγγείλει και είναι υλοποιήσιμα. Διαφορετικά θα έχουμε οδυρμούς και κλαυθμούς που μπορεί να έχουν και εθνική επέκταση» υπογραμμίζει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

«Εμείς δεν είμαστε ούτε δήθεν, ούτε ευκαιριακοί. Θα είμαστε εκεί γιατί οι Έλληνες έχουν μία ελπίδα. Δεν υπάρχει άλλη. Και το λέω όπως το αισθάνομαι. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν. Σφάλματα έγιναν. Μάθαμε από τα σφάλματα αυτά. Εγώ σε αυτή την παράταξη βρέθηκα σαν πολίτης της πόλης μου. Δεν είχα την ταμπέλα. Δεν έχουν χρώματα τα προβλήματα», καταλήγει ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Δυτικό Τομέα, Β’ Αθηνών.

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras