×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Εκλογές 2019: Ο Κώστας Μπακογιάννης δήμαρχος Αθηναίων


Sportime Team

Εκλογές 2019: Ο Κώστας Μπακογιάννης δήμαρχος Αθηναίων


Ξεκάθαρο το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Αθηναίων, εκεί όπου ο Κώστας Μπακογιάννης αναδείχθηκε νέος δήμαρχος με ποσοστό μεγαλύτερο του 65%.

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 96,7% (912 από 943 εκλογικά τμήματα) ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει ποσοστό 65,25%.

Ο αντίπαλός του και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, συγκεντρώνει αντίστοιχα 34,75%.

Η συμμετοχή στον β΄γύρο των εκλογών στον δήμο Πειραιά έφτασε το 35,29%.

Η εκτίμηση της Singular Logic όπως ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ έδινε νίκη στον Κώστα Μπακογιάννη με ποσοστό 65,2%.

Στο εκλογικό κέντρο του Κώστα Μπακογιάννη έφτασε λίγο πριν τις 9 το βράδυ η Ντόρα Μπακογιάννη ευχόμενη στον νέο δήμαρχο της Αθήνας «να δουλέψει σκληρά και να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του έδειξαν οι Αθηναίοι».

«Του εύχομαι να είναι ο εαυτός του και να δουλέψει. Ξέρει τη δουλειά του και είναι σεμνός. Η αλήθεια είναι πως περίμενα τη νίκη του» συμπλήρωσε η κυρία Μπακογιάννη.

Τι απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης στην ευχή «άντε και Πρωθυπουργός!»

Η νίκη του Κώστα Μπακογιάννη στον δήμο της Αθήνας ήταν εμφατική, έως και ιστορική.

Ουδέποτε στη Μεταπολίτευση δεν είχε υπάρξει τέτοια διαφορά: το 65% – 35% έναντι του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου είναι πρωτοφανές.

Αναμενόμενα το κλίμα στο εκλογικό του κέντρο στην Παλαιά Βουλή στην Σταδίου ήταν εξόχως πανηγυρικό.

Νωρίς νωρίς κατέφθασε κατενθουσιασμένη η μητέρα του και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. «Ευτυχώς κατέκτησε μεγαλύτερο ποσοστό από εμένα» είπε, θυμίζοντας ότι και αυτή είχε εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων, αλλά με μικρότερο ποσοστό.

Πιο ενδιαφέρον ωστόσο είχαν αυτά που είπε ο θριαμβευτής στους οπαδούς που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν.

Αφού τους ευχαρίστησε, κάποιος του ευχήθηκε: «Αντε και Πρωθυπουργός!». «Ωχ Παναγία μου!» απάντησε ο κ. Μπακογιάννης, ο θείος του οποίου, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει βάλει πλώρη να γίνει αυτός Πρωθυπουργός της χώρας.

Αργότερα, απευθυνόμενος προς τους οπαδούς του που είχαν κατακλύσει την Παλαιά Βουλή, ο κ. Μπακογιάννης είπε:

«Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Αθηναίους και στις Αθηναίες. Ενα τεράστιο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την τιμή. Και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι από εδώ και πέρα, 24 ώρες το 24ωρο θα δώσουμε όλο μας το είναι. Επειδή είθισται να λένε ότι ο δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης… Οχι. Εγώ θα είμαι ο τελευταίος πολίτης» είπε ο κ. Μπακογιάνης.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπέροχη οικογένειά μου. Στην τρομερή αδελφή μου», προσέθεσε μιλώντας για την Αλεξία Μπακογιάννη. Και κατέληξε: «Από εδώ και πέρα τέρμα τα λόγια. Δουλειά, δουλειά, δουλειά!».

Ηλιόπουλος: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Από την πλευρά του, ο κ. Ηλιόπουλος, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος τόνισε: «Συγχαρητήρια στον Κώστα Μπακογιάννη για τη νίκη του. Παρά τις διαφωνίες μας, είμαι βέβαιος ότι θα συνεργαστούμε για το καλό της πόλης. Και αυτή είναι η πραγματική κρίση για όλους μας. Το αρνητικό των εκλογών είναι η πολύ χαμηλή συμμετοχή. Αυτό σημαίνει, δυστυχώς, ότι έχουμε χάσει τα μυαλά και τις καρδιές των πολιτών της Αθήνας. Και πρέπει να δώσουμε τη μάχη, μικρές και μεγάλες μάχες στις γειτονιές, καθημερινά για να πείσουμε τους πολίτες ότι η Αθήνα μπορεί να γίνει καλύτερη. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα».Τελευταία Νέα