Ένοπλες δυνάμεις: Κοινή εκπαίδευση Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ στη Σούδα


Αλέξανδρος Κωτάκης

Ένοπλες δυνάμεις: Κοινή εκπαίδευση Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ στη Σούδα


Ένοπλες δυνάμεις: Μία ακόμη κοινή στρατιωτική άσκηση θα κάνει ο ελληνικός στρατός μαζί με τους αντίστοιχους των Κύπρου και ΗΠΑ.

Οι τρεις χώρες συνεργάζονται στενά σε στρατιωτικό επίπεδο και αυτή τη φορά η άσκηση (αφορά συνεκπαίδευση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων) θα λάβει χώρα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σούδας, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η τριμερής άσκηση έχει ως σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας, συναντίληψης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των δυνάμεων που συμμετέχουν.

Παράλληλα, η άσκηση στοχεύει στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της ανταλλαγής εμπειριών των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων της Ελλάδας με φίλες και σύμμαχες χώρες.

Η άσκηση σχεδιάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και συντονίζεται από τη διακλαδική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων.

Μία άσκηση που αν μη τι άλλο στέλνει «ηχηρό» μήνυμα στους αντιπάλους της Ελλάδας και ειδικότερα στην Τουρκία που δεν σταματά να προκαλεί με τις παράλογες αξιώσεις της.

Στο μεταξύ η θητεία αυξάνεται στους 12 μήνες και στα τρία σώματα: Στρατός, αεροπορία, ναυτικό. Το νέο μέτρο θα ισχύσει από τον Μάιο. Εξαίρεση θα αποτελέσουν όσοι στρατεύσιμοι επιλέξουν να υπηρετήσουν τη θητεία τους στα σύνορα, στον Έβρο ή στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Για εκείνους θα παραμείνει η πρόβλεψη των 9 μηνών.

Αυτό έκανε γνωστό ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης έκλεισε οριστικά και το θέμα της στράτευσης στα 18.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

The Bachelor: Η Μαρίνα απάντησε για ποιο λόγο μπήκε στο παιχνίδι – Κουβέντα για την επιλογή που έκανε ο Βασιλάκος

Στοίχημα: Φωτιά στα δίχτυα στη Τούμπα, καυτά «σπιρούνια» – 3αδα με αξία στο 7,28!


Sportime Extras