×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Οι Ομόρρυθμες Εταιρίες μπορούν να μπουν στις 120 δόσεις;


Διονύσης Αντωνέλλος

Οι Ομόρρυθμες Εταιρίες μπορούν να μπουν στις 120 δόσεις;


120 δόσεις: Το θέμα των ρυθμίσεων των επιχειρήσεων θα μας προβληματίσει έντονα το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Στάθης Βελισσαράκος – φοροτεχνικός μας εξηγεί τι πρέπει να κάνουν ομόρρυθμες εταιρίες και ατομικές επιχειρήσεις.

Ομόρρυθμες Εταιρίες μπορούν να μπουν στις 120 δόσεις αν έχουν εισοδήματα από κερδοσκοπική δραστηριότητα μόνο μέχρι 30 δόσεις. Στις 120 δόσεις μπορούν μέσω του εξωδικαστικού.

Επίσης ,επιχειρήσεις που έχουν κάνει διακοπή για χρέη προς εφορία θα πρέπει είτε να κάνουν αναβίωση είτε ο φορέας να έχει ατομική δραστηριότητα. Μένει να δούμε τυχόν ημερολογιακούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Βελισσαράκο «ατομική επιχείρηση σε αδράνεια ή εν ενεργεία εντάσσεται σε μέχρι 18 δόσεις. Αν επιλέξει εξωδικαστικό έχει τη δυνατότητα έως 120 δόσεις. Η σημαντικότερη διαδικασία είναι της επιλογής του κατάλληλου εργαλείου και του πλέον εξειδικευμένου για την χρήση του. Τώρα σε περίπτωση έχει κάνει διακοπή πριν δυο χρόνια και σήμερα είναι με οφειλές καλό θα ήταν να κάνει επανέναρξη και να είχε δηλώσει το 2018 θετικό αποτέλεσμα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων. Αν δεν πρόλαβε μπορεί να ρυθμίσει με εισοδηματικά κριτήρια.».

Την ίδια ώρα η υπαγωγή του ελεύθερου επαγγελματία στη ρύθμιση και στον επανυπολογισμό θα γίνεται με αίτηση του οφειλέτη καθώς το « κούρεμα» θα έχει επίπτωση στη σύνταξή του.

Η μείωση της σύνταξης έως και 40% θα είναι το βαρύ τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει ο ελεύθερος επαγγελματίας αν θέλει να ρυθμίσει με ευνοϊκούς όρους τις οφειλές του.

 

 Τελευταία Νέα