Κεραμέως: Άνοιγμα λυκείων με 2 self test κάθε Δευτέρα και Πέμπτη


Βαγγέλης Λάσκαρης

Κεραμέως: Άνοιγμα λυκείων με 2 self test κάθε Δευτέρα και Πέμπτη


Κεραμέως: Στο άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα αναφέρθηκε η Υπουργός Παιδείας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας.

Όπως διευκρίνισε αυτό θα γίνει με υποχρεωτική διεξαγωγή δύο self test την εβδομάδα τόσο για μαθητές όσο και για καθηγητές και αυτά θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Η Νίκη Κεραμέως συμμετείχε νωρίτερα στη συνεδρίαση της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και μετέφερε την επιδίωξη της κυβέρνησης για άνοιγμα των Λυκείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας διαφώνησε με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία εισηγήθηκε το άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου από την προσεχή Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Η βαρύτατη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όπως την παρουσίασε και την Τρίτη στη διάλεξη στην ακαδημία Αθηνών, ήταν ο λόγος για την ένσταση που διατύπωσε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος, ο οποίος θεωρεί ότι το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει, με δεδομένο ότι η κινητικότητα θα αυξηθεί κατακόρυφα σε κρίσιμες ηλικιακές ομάδες.

Τόνισε ότι σταθμίζεται βέβαια ως πολύ σημαντικό το δείγμα των δεκάδων χιλιάδων τεστ που θα διενεργούνται καθημερινά σε εφήβους και άτομα παραγωγικής ηλικίας, και που ελπίζεται ότι θα δίνουν μια πιο ενδελεχή εικόνα της πανδημίας. Αλλά δεν έκρυψε την αγωνία του για τη συνολική επίπτωση της επιδημίας στα νοσοκομεία.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras