ΚΚΕ: «Κάθε καθυστέρηση από το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων είναι εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έγκλημα»


Βαγγέλης Λάσκαρης

ΚΚΕ: «Κάθε καθυστέρηση από το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων είναι εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έγκλημα»


ΚΚΕ: Ανακοίνωση με αφορμή το άνοιγμα μόνο των λυκείων εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το οποίο αντιτίθεται στην κυβέρνηση.

«Μετά από 5 μήνες κλειστών σχολείων, η κυβέρνηση ανακοινώνει το άνοιγμα μόνο των λυκείων κι αυτό με ατομική ευθύνη των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ “σχολεία και πανδημία” έχει τίτλο: self-test» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την ανακοίνωση ανοίγματος των Λυκείων.

«Αντί η κυβέρνηση να δώσει χρήματα για την ασφαλή επανέναρξη των σχολείων, για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα μορφωτικά κενά, οι πραγματικές παιδαγωγικές και ψυχικές ανάγκες των μαθητών, για το μόνο που προβληματίζεται είναι η ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα του τουρισμού, γι’ αυτό άλλωστε και τις χρηματοδοτεί» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Και προσθέτει: Το Υπουργείο Παιδείας να ακούσει έστω την τελευταία στιγμή τα δίκαια και λογικά αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου.

Για:

– Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

– Προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό, υλοποίηση του σχεδίου από σήμερα.

– Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.

– Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί.

– Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Να μη γίνουν προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσιο και Λύκειο».

«Κάθε καθυστέρηση από το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων και για όλους τους μαθητές είναι ένα εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έγκλημα!» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news