ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυάγιο Αγαθονήσι: Στους 16 οι νεκροί

Τέσσερα ανήλικα παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς. Τους 16 έφτασαν οι νεκροί που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή στο Αγαθονήσι όταν, το πρωί του Σαββάτου, ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες ως ώρας συνθήκες. Όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, οι νεκροί ήταν έξι, ένας άνδρας μία γυναίκα και 4 ανήλικα...
Ναυάγιο Αγαθονήσι: Στους 16 οι νεκροί

Τέσσερα ανήλικα παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς.

Τους 16 έφτασαν οι νεκροί που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή στο Αγαθονήσι όταν, το πρωί του Σαββάτου, ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες ως ώρας συνθήκες.

Όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, οι νεκροί ήταν έξι, ένας άνδρας μία γυναίκα και 4 ανήλικα παιδιά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλοιάριο επέβαιναν 20 συνολικά άτομα.

Υπενθυμίζουμε πως δύο γυναίκες και ένας άνδρας κατόρθωσαν και έφτασαν σώοι στη στεριά.

Για το συμβάν μίλησε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος τόνισε πως δεν πρέπει να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου.

«Η νέα τραγωδία υπογραμμίζει με τον χειρότερο και πιο θλιβερό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται ούτε από συμφέροντα διακινητών, ούτε από «πολιτικές» κρατών, ούτε να είναι έρμαιο της απελπισίας ανθρώπων» τόνισε ο κ. Βίτσας. Όπως είπε, «δεν μπορούμε, ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι, να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ναυάγιο Αγαθονήσι: Στους 16 οι νεκροί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.