ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Όχι» στην έκδοση των «8» από την Εισαγγελέα

Τρίτωσε το «όχι» στα αιτήματα της Άγκυρας για την έκδοση των «8»,με την εισαγγελέα του Συμβουλίου Εφετών, να αρνείται για ακόμη μία φορά. Όπως τόνισε η κ. Κυβέλου, αν το αίτημα της Τουρκίας γίνει δεκτό οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί δεν θα δικαστούν δίκαια, ενώ αιτιολόγησε προσθέτοντας πως οι τουρκικές αρχές δεν προσκόμισαν στο δικαστήριο σαφή...
«Όχι» στην έκδοση των «8» από την Εισαγγελέα

Τρίτωσε το «όχι» στα αιτήματα της Άγκυρας για την έκδοση των «8»,με την εισαγγελέα του Συμβουλίου Εφετών, να αρνείται για ακόμη μία φορά.

Όπως τόνισε η κ. Κυβέλου, αν το αίτημα της Τουρκίας γίνει δεκτό οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί δεν θα δικαστούν δίκαια, ενώ αιτιολόγησε προσθέτοντας πως οι τουρκικές αρχές δεν προσκόμισαν στο δικαστήριο σαφή στοιχεία, ώστε να δικαιολογηθεί η έκδοσή τους.

«Από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στο νέο αίτημα δεν γίνεται επίκληση νέων στοιχείων που να δείχνουν ότι θα έχουν δίκαιη δίκη και ότι έχει αλλάξει η κατάσταση στην Τουρκία», είπε η εισαγγελέας  χαρακτηριστικά.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιάννης Ιωαννίδης καθώς και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, ανέβηκαν στο βήμα και αναφέρθηκαν στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και αναφέρθηκαν στην απόλυση 4.500 δικαστών.

 «Το κράτος δικαίου στην Τουρκία αυτοκτόνησε» είπαν χαρακτηριστικά οι μάρτυρες.

Από τη μεριά τους οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί ανέφεραν:

«Όταν σκεφτόμαστε εκείνη τη νύχτα, είναι σαν το σπίτι μας να έπιασε φωτιά και εμείς αποφασίσαμε να προστατευτούμε πηγαίνοντας στο γειτονικό σπίτι. Δεν ξέρουμε ποιος έβαλε τη φωτιά και η μοίρα μας εξαρτάται από το πώς μας βλέπει ο γείτονας».

Η τελική απόφαση αναμένεται σε λίγη ώρα από το Συμβούλιο Εφετών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Όχι» στην έκδοση των «8» από την Εισαγγελέα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.