ΚΟΙΝΩΝΙΑ

100 ευρώ αποζημίωση για κάθε μέρα διακοπής ρεύματος

100 ευρώ αποζημίωση ανά νοικοκυριό για κάθε μέρα διακοπής ρεύματος ετοιμάζεται να δώσει η Κυβέρνηση.
100 ευρώ αποζημίωση για κάθε μέρα διακοπής ρεύματος

Μόνιμη φαίνεται πως είναι η τακτική που ακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση, που εμφανίζεται έτοιμη να δώσει 100 ευρώ αποζημίωση για κάθε μέρα διακοπής ρεύματος.

Πιο συγκεκριμένα, τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Ελπίς φαίνεται πως οι κυβερνώντες προσανατολίζονται στο να τα αντιμετωπίσουν μοιράζοντας αποζημιώσεις.

Έτσι, μετά τα 2000 ευρώ που θα πάρουν από την Αττική οδό όσοι οδηγοί εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητα τους στα χιόνια έρχονται και οι αποζημιώσεις των 100 ευρώ.

Όπως αναφέρει το αυριανό έντυπο του Πρώτου Θέματος και ο δημοσιογράφος  Γρηγόρης Τζιοβάρας, σκοπεύει να κάνει μόνιμο τον μηχανισμό αποζημιώσεων των πολιτών για ζημιές ή και ταλαιπωρίες από φυσικές καταστροφές ο οποίος θα είναι βασισμένος σε ένα άλλο μοντέλο άλλων χωρών, όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Αυστραλία..

Παράλληλα, αναμένεται να σχεδιαστούν νέες δομές στην Πολιτική προστασία προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τα ίδια λάθη ενώ έρχονται προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού.

Αποκλειστικός υπεύθυνος της αποζημίωσης αναμένεται να είναι ο ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος θα καταβάλλει άμεσα στον καταναλωτή ένα ποσό της τάξης των 100 ευρώ την ημέρα, όταν οι διακοπές ρεύματος ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο ενώ αργότερα θα διεκδικείται το ποσό από όποιον φορέα θεωρείται υπεύθυνος για τη βλάβη ή για την αδυναμία έγκαιρης αποκατάστασής.

100 ευρώ την μέρα αποζημίωση σε όσα νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίς και του χιονιά… όχι 100 ευρώ σε κάθε άτομο που έμενε σε κάθε σπίτι…100 ευρώ ανά νοικοκυριό…

Τόσο κοστολογεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την αξιοπρέπεια των πολιτών που έμειναν για μέρες ολόκληρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφάλεια και την υγεία τους.

Με 100 ευρώ θα προσπαθήσουν να «εξαγοράσουν» τις συνειδήσεις του κόσμου για το μαρτύριο που τράβηξε…χωρίς κανείς να τους ενημερώνει επίσημα το πότε θα τελείωνε…

Υ.γ. Το εν λόγω μέτρο είναι στα σκαριά και δεν έχει περάσει…Κανείς δεν ξέρει αν τελικά θα εφαρμοστεί και αν θα έχει αναδρομική ισχύ η οποία θα καλύπτει και την κακοκαιρία Ελπίς.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «100 ευρώ αποζημίωση για κάθε μέρα διακοπής ρεύματος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.