ΚΟΙΝΩΝΙΑ

15χρονος ύψωσε την ελληνική σημαία στο Βρετανικό Μουσείο (vid)

Ένας 15χρονος μαθητής ύψωσε την ελληνική σημαία στο Βρετανικό Μουσείο Ο μαθητής από το Κιλκίς βρέθηκε στην αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα.
15χρονος ύψωσε την ελληνική σημαία στο Βρετανικό Μουσείο (vid)

Το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα επανέφερε 15χρονος μαθητής από το Κιλκίς που επισκέφθηκε το Bρετανικό Mουσείο και αποφάσισε να υψώσει ελληνική σημαία στην αίθουσα του Παρθενώνα. Ο ίδιος μιλώντας στο Open, εξηγεί πως θέλησε με αυτή την κίνηση να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κολομβία: Κρατούμενη πολιτικός το έσκασε από το οδοντιατρείο! (vid)

«Αυτή είναι η σημαία που σηκώθηκε από τα δικά μου χέρια μέσα στο Βρετανικό μουσείο» εξηγεί ο Μιλτιάδης Αθανασιάδης μιλώντας στην κάμερα του Open TV. O 15χρονος επισκέφθηκε το μουσείο πριν από λίγες μέρες με τη μητέρα του και τον μικρό του αδελφό. Μόλις έφτασε μπροστά από τα γλυπτά συγκινημένος ύψωσε την ελληνική σημαία.

«Ένιωσα κυρίως την ανάγκη να δείξω και σε όλους όσους βρίσκονταν εκεί ότι τα μάρμαρα είναι και θα παραμείνουν δικά μας. Θα ήθελα να φανεί σε όλους ανεξαρτήτως εθνικότητας αυτή η περηφάνια που νιώθουμε εμείς οι Έλληνες και ότι δεν ξεχνάμε ποτέ την ιστορία μας» προσθέτει. Την κίνησή του απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός των συγγενών του αλλά και των δεκάδων τουριστών. «Εκείνη την ώρα βρίσκονταν εκεί άνθρωποι διάφορων εθνικοτήτων και κάποιοι φωτογράφιζαν αυτό που έκανα» συμπλήρωσε.

Περήφανος για την κίνηση του γιου του νιώθει και ο πατέρας του. «Μπαμπά θέλω να μου φέρεις μία ελληνική σημαία μου είπε την προηγούμενη μέρα. Του είπα μπράβο που το σκέφτηκες και ότι και αν γίνει τη σημαία θα τη σηκώσεις» τόνισε στην κάμερα του Open TV.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «15χρονος ύψωσε την ελληνική σημαία στο Βρετανικό Μουσείο (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.