ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17 Νοέμβρη: Αρχίζουν οι τριήμεροι εορτασμοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Από σήμερα (15/11) αρχίζει και επίσημα ο εορτασμός της επετείου της 17ης Νοεμβρίου 1973, που και φέτος θα τιμηθεί με ιδιαίτερη φόρτιση. Συγκεκριμένα, το συγκρότημα Πατησίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα είναι ανοιχτό από τις 9:30 μέχρι τις 21:00, ενώ την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, έχουμε τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Αυτή θα ξεκινήσει...
17 Νοέμβρη: Αρχίζουν οι τριήμεροι εορτασμοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Από σήμερα (15/11) αρχίζει και επίσημα ο εορτασμός της επετείου της 17ης Νοεμβρίου 1973, που και φέτος θα τιμηθεί με ιδιαίτερη φόρτιση.

Συγκεκριμένα, το συγκρότημα Πατησίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα είναι ανοιχτό από τις 9:30 μέχρι τις 21:00, ενώ την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, έχουμε τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Αυτή θα ξεκινήσει στις 16:00, προκειμένου από τη 1 να έχει εκκενωθεί η περιοχή από όλους τους άλλους επισκέπτες.

Η ελληνική αστυνομία βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα, καθώς θα υπάρχει συμμετοχή 5 χιλιάδων αστυνομικών, πολλών  drone αλλά και ελικοπτέρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Macedonia the Great: Το Εμπορικό Σήμα για τα Μακεδονικά Προϊόντα (vid)

Δηλώσεις μάλιστα έκανε και ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής:

«Οι ημέρες θέλουν προσοχή και τα λόγια πρέπει να είναι μετρημένα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα και ειδικότερα η πολυτεχνειακή, οφείλει να συνεισφέρει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, στη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για τον απρόσκοπτο εορτασμό της φετινής επετείου.

Η προάσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου θα κριθεί στην πράξη και απαιτεί εγρήγορση, ψυχραιμία και αποτελεσματική συνεργασία όλων των υπευθύνων, από πλευράς πολιτείας και πανεπιστημίου. Η πρόσφατη έκρυθμη κατάσταση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκαλεί δικαιολογημένα φόρτιση και συνεπώς μεγάλη ανησυχία και αναδεικνύει τη σημασία των καλά υπολογισμένων αποφάσεων και κινήσεων όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Εμείς, πρυτάνεις και δάσκαλοι, οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να κάνουμε τη δουλειά μας, ανταποκρινόμενοι στην αποστολή μας και σεβόμενοι τους δημοκρατικούς κανόνες και την ακαδημαϊκή δεοντολογία, ιδιαίτερα όταν οι καταστάσεις γίνονται δύσκολες ή κρίσιμες όπως αυτή την περίοδο.

Το οφείλουμε στους φοιτητές μας, στις οικογένειές τους, στις μελλοντικές γενιές. Το ΕΜΠ έχει δυναμικό για να κατακτήσει κορυφαία θέση στον ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό χάρτη. Ας το ακούσει η Πολιτεία για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ας το ακούσει η κοινωνία για να μπορεί να αισιοδοξεί».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «17 Νοέμβρη: Αρχίζουν οι τριήμεροι εορτασμοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.