ΚΟΙΝΩΝΙΑ

17 Νοέμβρη: Ο Γιωτόπουλος στα χέρια της αστυνομίας

Ως ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» κατηγορείται σαν σήμερα στις 19 Ιουλίου του 2002 ο πλέον επισήμως ο συλληφθείς Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος προσήχθη την Παρασκευή στην εισαγγελία, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Δίωξη για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» και σε τρομοκρατικές ενέργειες ασκήθηκε επίσης εις βάρος των Βασίλη Τζωρτζάτου και Θεολόγου Ψαραδέλλη. Ο...
17 Νοέμβρη: Ο Γιωτόπουλος στα χέρια της αστυνομίας

Ως ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» κατηγορείται σαν σήμερα στις 19 Ιουλίου του 2002 ο πλέον επισήμως ο συλληφθείς Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος προσήχθη την Παρασκευή στην εισαγγελία, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Δίωξη για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» και σε τρομοκρατικές ενέργειες ασκήθηκε επίσης εις βάρος των Βασίλη Τζωρτζάτου και Θεολόγου Ψαραδέλλη.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου ανακοίνωσε, ότι ο Γιωτόπουλος αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, αλλά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διαπίστωσε ότι σε πρωτότυπο προκήρυξης που βρέθηκε στο κρησφύγετο της «17 Νοέμβρη», στην οδό Πάτμου, βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Γιωτόπουλου καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις που ταιριάζουν στο γραφικό χαρακτήρα του.

Επίσης -σύμφωνα με τον εκπρόσωπο- ο Γιωτόπουλος αναγνωρίσθηκε ως ηγετικό μέλος της οργάνωσης από άλλους που έχουν ήδη ομολογήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος δεν συνεργαζόταν με τις αρχές και απαίτησε πρόσβαση σε δικηγόρο. Ο κ. Οικονόμου έκανε επίσης γνωστό, ότι ο Τζωρτζάτος ομολόγησε ότι συμμετείχε σε σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων της «17 Νοέμβρη», μεταξύ αυτών και σε 8 φόνους, και ο Ψαραδέλλης ομολόγησε συμμετοχή σε ληστεία.

Εξ άλλου, η σύζυγος του Γιωτόπουλου, Μαρί Τερέζ Πενό, προσήχθη στην ασφάλεια όπου ανακρίθηκε, ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εξακολουθεί να αναζητά το Δημήτρη Κουφοντίνα, τον οποίο θεωρεί σύνδεσμο μεταξύ ηγεσίας και εκτελεστών της «17Ν».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «17 Νοέμβρη: Ο Γιωτόπουλος στα χέρια της αστυνομίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.