ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25 Μαρτίου – Οι εορτασμοί, το μενού των καλεσμένων και οι ιππείς στο Σύνταγμα!

25 Μαρτίου – Οι ιππείς στο Σύνταγμα, το μενού των καλεσμένων και οι εκπλήξεις!    Με κάθε επισημότητα θα γιορταστούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Οι υπεύθυνοι, ήδη έχουν αρχίσει να διαρρέουν πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των γευμάτων που θα έχουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.   Όπως αναφέρει ο Μικροπολιτικός στην...
25 Μαρτίου – Οι εορτασμοί, το μενού των καλεσμένων και οι ιππείς στο Σύνταγμα!

25 Μαρτίου – Οι ιππείς στο Σύνταγμα, το μενού των καλεσμένων και οι εκπλήξεις! 

 

Με κάθε επισημότητα θα γιορταστούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Οι υπεύθυνοι, ήδη έχουν αρχίσει να διαρρέουν πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των γευμάτων που θα έχουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

 

Όπως αναφέρει ο Μικροπολιτικός στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, το στεφάνι που θα καταθέσει ο πρίγκιπας Κάρολος, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη θα είναι ξεχωριστό.

 

Το φέρνει μαζί του από την Αγγλία, φέρει κόκκινες παπαρούνες και τα φτερά στρουθοκαμήλου σύμβολο του πρίγκιπα της Ουαλίας καθώς και καρτελάκι με το όνομά του και τον τίτλο του!

 

Αλλά εκείνο που θα κάνει ξεχωριστή την επίσκεψή του στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες φορές είναι το αεροπλάνο που θα τον μεταφέρει!

 

Πρόκειται για ένα δικινητήριο αεροσκάφος της RAF Voyager το οποίο χρησιμοποιεί η βασιλική οικογένεια αλλά και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για το οποίο καταβάλλονται προσπάθειες από το ΓΕΕΘΑ να πετάξει μαζί με τα συμμαχικά μαχητικά στον αττικό ουρανό τιμώντας έτσι την Ελληνική Επανάσταση.

 

 

Μαχητικά παντού

 

Θα είναι η 25η Μαρτίου η ημέρα που ο γαλάζιος ουρανός της Ελλάδας θα γεμίσει με μαχητικά αεροσκάφη.

 

Όπως αναφέρει η στήλη «Μικροπολιτικός» στα ΝΕΑ,
δεν είναι μόνο τα αμερικανικά F-16 που θα έρθουν από Αμερικανική βάση στην Ιταλία, ούτε τα γαλλικά Rafale που μας στέλνει ο πρόεδρος Μακρόν, ούτε το γιγαντιαίο KC 1 35 εναέριου εφοδιασμού, αλλά τα Ελληνικά μαχητικά που θα απογειωθούν όλα την ίδια ώρα από τις βάσεις τους για να πετάξουν πάνω από όλες τις Ελληνικές πόλεις τιμητικά επειδή γιορτάζει το Έθνος τα 200 χρόνια από την ίδρυσή του!

 

 

Στη νέα Πινακοθήκη

 

Οι λαμπρές εκδηλώσεις θα αρχίσουν από αύριο Τετάρτη στην ανακαινισμένη περίλαμπρη Εθνική Πινακοθήκη.

 

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι ήτοι ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Mikhail Mishustin και η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί, μαζί με τις συζύγους τους, θα χωριστούν σε πέντε ομάδες, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

 

Πρόκειται αναφέρει η στήλη Μικροπολίτικός στα ΝΕΑ, για μια διαδικασία που επιβάλλει το πρωτόκολλο υγειονομικής ασφάλειας.
Απαίτηση βλέπετε της πανδημίας.

 

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και μέλη της πολιτικής ηγεσίας θα συνοδεύσουν κάθε ομάδα μαζί με επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης που θα κάνει και την ξενάγηση.

 

Με υπογραφή Καμιλιέρι

Το πρώτο έργο που οι επίσημοι θα θαυμάσουν εισερχόμενοι στην Εθνική Πινακοθήκη θα είναι η υδατογραφία του Μαλτέζου Νίκολας Καμιλιέρι, που αναπαριστά τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου και ζωγραφίστηκε την ίδια χρονιά το 1827 , αφού ο Καμιλιέρι έζησε τη Ναυμαχία επιβιβασμένος τότε σε βρετανικό πλοίο.

 

Φεύγοντας από την Εθνική Πινακοθήκη οι περίπου 45 προσκεκλημένοι θα λάβουν και ένα Πρωθυπουργικό δώρο.

 

Μια σπάνια συλλεκτική δίτομη έκδοση στα αγγλικά από το Λεύκωμα της Ελληνικής Επανάστασης του εκδοτικού οίκου Μέλισσα.

 

Ψάρι με σεφ Λαζάρου

 

Το βράδυ της 24ης Μαρτίου το Προεδρικό Μέγαρο θα ανοίξει τις πύλες του για δεύτερη φορά μεσούσης της πανδημίας η πρώτη ήταν όταν υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Αιγύπτου για να υποδεχθεί περίπου 40 άτομα τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

 

Οι περισσότεροι προσκεκλημένοι θα είναι ξένοι με τις αντιπροσωπείες τους.

 

Εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι ανάμεσα στους Έλληνες προσκεκλημένους θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η Γιάννα Αγγελοπούλου.

 

Η Προεδρία της Δημοκρατίας ανέθεσε στον σεφ Λευτέρη Λαζάρου να ετοιμάσει το μενού με κύρια βάση το ψάρι.

 

Ο Λαζάρου είναι ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύθηκε με αστέρι Michelin και θεωρείται μυθικός για τα θαλασσινά του!

 

Αλλά θα πείτε «Η Προεδρία της Δημοκρατίας» δεν έχει δικό της σεφ και φωνάζει σεφ απέξω, όταν υπάρχουν επίσημα δείπνα;

 

Οπως έκανε και με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου που ανέθεσε στον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου να ετοιμάσει το μενού!

 

Οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας συνήθως όταν αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους, φέρνουν στο Προεδρικό Μέγαρο και τους σεφ της προτίμησής τους.

 

Όταν άλλαξε πριν από έναν χρόνο ένοικο το Προεδρικό Μέγαρο άλλαξε και σεφ.

Τη θέση των σεφ Στέφανου Τσιαμπαλή και Θανάση Σκούρα που υπηρέτησαν την εποχή Παυλόπουλου πήρε ο σεφ Βασίλης Μπέκας.

 

Ιππείς στο Σύνταγμα

Η παρέλαση θα είναι χωρίς θεατές αλλά λαμπρή.

Οι επίσημοι θα παρακολουθήσουν και τους 15 ιππείς της Διεύθυνσης Τεθωρακισμένων που θα παρελάσουν υπερήφανοι μαζί με τους ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς φορώντας ενδυμασίες από τον αγώνα του 1821, από τον Α και τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και από τον Βαλκανικό Πόλεμο κρατώντας σημαίες από τους αγώνες του έθνους.

 

Πηγή: Μικροπολιτικός, εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «25 Μαρτίου – Οι εορτασμοί, το μενού των καλεσμένων και οι ιππείς στο Σύνταγμα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.