ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25χρονη γιατρός νεκρή σε τροχαίο μετά από 36ωρη εφημερία

Οργή στη γείτονα χώρα, Τουρκία, από τους γιατρούς και τους Ιατρικούς συλλόγους για τις συνθήκες του θανάτου της 25χρονης γιατρού.
25χρονη γιατρός νεκρή σε τροχαίο μετά από 36ωρη εφημερία

Ένα θλιβερό τροχαίο δυστύχημα στην Τουρκία έφερε στο φως τις απάνθρωπες, εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας των γιατρών στη χώρα.

Απέραντή θλίψη και οργή έχει κατακλύσει την Ιατρική κοινότητα της Τουρκίας για τον θάνατο της νεαρής γιατρού. Ο τραγικός θάνατος της 25χρονης κοπέλας έγινε η αφορμή για ξεσηκωμό των Γιατρών στη χώρα για τις εξουθενωτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν.

Η 25χρονη Ρουμεϊσά Μπερίν Σεν, έχασε τη ζωή της σε τροχαίο, όταν επέστρεφε από τη δουλειά της σε δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο είχε συμπληρώσει 36 ώρες εργασίας.

Το τροχαίο αποδίδεται από τους περισσότερους στην 36ωρη εφημερία της κοπέλας που είχε προηγηθεί. Το αυτοκίνητό της έπεσε με υψηλή ταχύτητα πάνω σε σταθμευμένο φορτηγό, όπως μπορείτε να δείτε και το παρακάτω βίντεο. Οι ειδικοί λένε ότι ο τρόπος σύγκρουσης δείχνει πως η άτυχη κοπέλα αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

Ξεσηκωμός από τους γιατρούς στην χώρα

Ο άδικος χαμός της Σεν έφερε στο προσκήνιο ξανά στην Τουρκία τις άθλιες συνθήκες εργασίας των γιατρών αλλά και τις βασικές ελλείψεις που υπάρχουν.

Το συνδικάτο εργαζομένων Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών στη χώρα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναγράφεται πως ο θάνατος της κοπέλας είναι αποτέλεσμα του εξαναγκασμού σε εργασία κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Σημειώνεται ακόμη ότι «η ζωή των γιατρών δεν υπολογίζεται».

Ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος με τη σειρά του, έστειλε κάλεσμα στους γιατρούς όλης της χώρας να τιμήσουν τη μνήμη της συναδέλφου τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Σε ανάρτηση του στο Twitter μάλιστα δημοσίευσε βίντεο από τις διαμαρτυρίες των γιατρών στην Άγκυρα. Την ανάρτηση συνόδευσαν με το εξής μήνυμα: «Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στο νοσοκομείο της πόλης της Άγκυρας μετά τον χαμό της γιατρού. Αφού τίμησαν τη μνήμη της Rümeysa Berin Şen, πήγαν στο Υπουργείο Υγείας με χειροκροτήματα: “Λυπούμαστε, αλλά είμαστε θυμωμένοι, η νομική ρύθμιση είναι απαραίτητη!”»

Σε άλλη ανάρτησή τους πάλι σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για φόνο!

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «25χρονη γιατρός νεκρή σε τροχαίο μετά από 36ωρη εφημερία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις