ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25η Μαρτίου 2021: Η ελληνική σημαία κυματίζει σε όλο τον κόσμο – Συγκινούν οι Έλληνες της Αφρικής

Ολόκληρος ο πλανήτης βάφεται μπλε! Η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση τιμάται όπου υπάρχει ελληνισμός.
25η Μαρτίου 2021: Η ελληνική σημαία κυματίζει σε όλο τον κόσμο – Συγκινούν οι Έλληνες της Αφρικής

25η Μαρτίου 2021: Ολόκληρος ο πλανήτης «βάφεται» στα μπλε! Η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση τιμάται όπου υπάρχει ελληνισμός. Και όχι μόνο.

25η Μαρτίου 2021: Συγκινητικές είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρο τον κόσμο προκειμένου να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Τόσο που η Ελλάδα και οι απανταχού Έλληνες πρέπει να γεμίσουν με περηφάνια και ικανοποίηση.

Συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η επέτειος δύο αιώνων από την Ελληνική Επανάσταση θα γιορταστεί με τον φωτισμό του δημαρχείου του Σαν Φρανσίσκο στα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας, αλλά και του πιο επιβλητικού κτιρίου, του Empire State Building.

Στο Τoρόντο, θα φωταγωγηθούν γαλανόλευκοι οι καταρράκτες του Νιαγάρα και η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από την επίσημη ιστοσελίδα του Καναδά για τους καταρράκτες, niagarafallslive.

Η Αυστραλία θα τιμήσει την Ελλάδα ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Αυτό θα συμβεί με την φωταγώγηση του πιο αναγνωρίσιμου μνημείου ολόκληρης της ηπείρου, της Όπερας του Σίδνεϋ στα ελληνικά χρώματα.

Με επετειακές εκδηλώσεις στο Γιοχάνεσμπουργκ κατά τις οποίες αποκαλύφθηκε μια γιγάντια υφασμάτινη ελληνική σημαία επιφάνειας 1.500 τ.μ, γιόρτασε η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Νοτίου Αφρικής τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Γεννέ, δημιουργό της Ελληνικής Σημαίας, ήταν τιμή του να δημιουργήσει τη σημαία, με τους Έλληνες της Αφρικής να διαδίδουν το ελληνικό πνεύμα παντού.

«Είμαστε εδώ και μεγάλη περηφάνεια δείχνουμε ότι υπάρχει ο Ελληνισμός στη Ν. Αφρική».

Την εικόνα από την αναπαράσταση της ημέρας που ξεκίνησε η επανάσταση στα Καλάβρυτα έδωσε σε όλο τον κόσμο το πρακτορείο Reuters.

Οι οπλαρχηγοί μαζεύονται γύρω από τη φωτιά και δεσμεύονται να απελευθερώσουν την πατρίδα.

Στα γαλανόλευκα «ντύθηκε» το κτίριο της Ομοσπονδίας Βιομηχανιών στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Με την Ελληνική Σημαία και τον Παρθενώνα να δεσπόζουν, οι Βραζιλιάνοι έστειλαν γαλανόλευκο μήνυμα αλληλεγγύης.

Αλλά και στη Βουλγαρία η ελληνική ομογένεια έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις για να τιμήσει τη μεγάλη επέτειο.

Τα μάτια όλου του κόσμου θα στραφούν στις 25 Μαρτίου στην Ελλάδα για να γνωρίσου τους σκληρούς αγώνες για την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους και την απελευθέρωσή του από τον οθωμανικό ζυγό.

25η Μαρτίου 2021: Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του MEGA

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «25η Μαρτίου 2021: Η ελληνική σημαία κυματίζει σε όλο τον κόσμο – Συγκινούν οι Έλληνες της Αφρικής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.