ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25η Μαρτίου 2021: Πτήσεις σε όλη την επικράτεια και καταπλεύσεις στα λιμάνια! – Αυτά είναι τα δρομολόγια

Την τιμητική τους έχουν -όπως αναμενόταν- οι Ένοπλες δυνάμεις στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
25η Μαρτίου 2021: Πτήσεις σε όλη την επικράτεια και καταπλεύσεις στα λιμάνια! – Αυτά είναι τα δρομολόγια

25η Μαρτίου 2021: Την τιμητική τους θα έχουν -όπως αναμένεται άλλωστε- οι Ένοπλες δυνάμεις στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

H 25η Μαρτίου 2021, σημαίνει τη συμπλήρωση 200 ετών από την ένδοξη Ελληνική Επανάσταση του 1821 και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα στείλουν ένα ηχηρό «μήνυμα» περηφάνιας, και αγάπης για την Ελλάδα, τους Έλληνες και την πατρίδα γενικότερα.

Δείτε τα δρομολόγια που θα ακολουθήσουν τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά την χρονικό διάστημα που διαρκέσει η Στρατιωτική Παρέλαση στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν διέλευση σχηματισμοί Μαχητικών Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας στην Επικράτεια και επισκέψεις Μονάδων ΠΝ στα Λιμάνια της Χώρας ώς εξής:

(4 F-16, 4 M-2000/5, 4 F-4), της Αεροπορίας Στρατού (4 AH-64A, 4 AH-64D, 4 CH-47D, 2 NH-90, 4 UH-1H, 4 OH-58), του Πολεμικού Ναυτικού (2 SH-70, 1 P-3B), της Ελληνικής Αστυνομίας (1 EC-135, 1 BO-105), του Πυροσβεστικού Σώματος (2 AS-332 / BK-117), του Λιμενικού Σώματος (1 DAUPHIN), της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (4 F-16, 1 KC-135), της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας (4 RAFALE) και της Πολεμικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου (1 VOYAGER).

Ταυτόχρονα σχηματισμός 4 Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 θα διέλθει άνωθεν της πόλης της Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία θα διασπαστούν σε δύο ζεύγη πραγματοποιώντας πτήση άνωθεν των ακόλουθων δρομολογίων:

    • Καβάλα – Ξάνθη – Κομοτηνή – Ορεστιάδα – Διδυμότειχο – Σουφλί – Αλεξανδρούπολη – Λήμνος – Λέσβος – Χίος.
    • Καστοριά – Ιωάννινα – Κέρκυρα – Πρέβεζα – Άκτιο – Μεσολόγγι – Λάρισα

Επιπρόσθετα σχηματισμοί Ελικοπτέρων αποτελούμενοι από 4 AH-64A, 4 AH-64D και 4 OH-58 θα διέλθουν άνωθεν της Χαλκίδας και του Βόλου, καθώς και 4 Μαχητικά Αεροσκάφη M-2000/5 άνωθεν της Χαλκίδας.Επιπλέον διελεύσεις από ζεύγη Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 θα πραγματοποιηθούν άνωθεν των ακόλουθων δρομολογίων:

    • Βόλος – Σκύρος – Ψαρά – Σάμος – Πάτμος – Κάλυμνος.
    • Χανιά – Κώς – Ρόδος – Καστελόριζο – Κάρπαθος – Κάσος – Άγιος Νικόλαος – Ηράκλειο – Ρέθυμνο.
    • Πάτρα – Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο – Αρεόπολη – Καλαμάτα – Πύργος – Ζάκυνθος – Κεφαλονιά – Άραξος

Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού θα βρίσκονται ελλιμενισμένες, χωρίς δυνατότητα επιβίβασης επισκεπτών λόγω της Πανδημίας Covid-19 , ως ακολούθως:

  • Φρεγάτες σε Καλαμάτα, Χανιά, Ηράκλειο και Μύκονο.
  • Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων βλημάτων σε Πειραιά, Καβάλα, Άγιο Ευστράτιο, Καστελόριζο.
  • Κανονιοφόροι σε Ψαρά, Λέσβο, Πάτμο, Ναύπλιο, Σύμη, Σούδα.
  • Παράκτια Περιπολικά σε Λέσβο, Ικαρία, Χίο και Κω.
  • Υποβρύχιο στη Κάσο.
  • Ναρκοθηρευτικά σε Πάτρα και Πύλο

Επίσης πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας θα απευθύνει χαιρετισμό εν πτήσει.

25η Μαρτίου 2021: O Αετός της Κρήτης με το «ΖΕΥΣ» θα στείλει το μήνυμα

Το πρωί της Πέμπτης 25 Μαρτίου, ο Αετός της Κρήτης θα απογειωθεί με το Μαχητικό τύπου  F-16 Block52+ το Θρυλικό «ΖΕΥΣ» και θα στείλει ένα ανάλογο μήνυμα σαν αυτό που έστειλε στη Θεσσαλονίκη μας την Πρωτεύουσα της Μακεδονίας

«Τούτος δω ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης που είχε απογειωθεί νωρίτερα από το αεροδρόμιο της Λάρισας τον Οκτώβριο του 2019.

«Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη» είπε ο ιπτάμενος προκαλώντας τα θερμά χειροκροτήματα των παριστάμενων.

25η Μαρτίου 2021: Δείτε παρακάτω χαρακτηριστικές φωτογραφίες

25η Μαρτίου 2021: Την τιμητική τους θα έχουν -όπως αναμένεται άλλωστε- οι Ένοπλες δυνάμεις στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 25η Μαρτίου 2021: Την τιμητική τους θα έχουν -όπως αναμένεται άλλωστε- οι Ένοπλες δυνάμεις στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 25η Μαρτίου 2021: Την τιμητική τους θα έχουν -όπως αναμένεται άλλωστε- οι Ένοπλες δυνάμεις στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Πηγή militaire.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «25η Μαρτίου 2021: Πτήσεις σε όλη την επικράτεια και καταπλεύσεις στα λιμάνια! – Αυτά είναι τα δρομολόγια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.