ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25η Μαρτίου – Εκπληκτικό: Ο «Χορός του Ζαλόγγου» στα ελληνικά από τη μπάντα του Αμερικανικού στρατού!

 Εκπληκτική πρωτοβουλία του Αμερικανικού στρατού, προκειμένου να τιμήσει την Ελληνική Επανάσταση και την Εθνική μας επέτειο. Συγκεκριμένα η ορχήστρα των Αμερικανικών Δυνάμεων της Ευρώπης (The U.S. Army Europe and Africa Band & Chorus) τραγούδησε το «Χορό του Ζαλόγγου» (και μάλιστα στα ελληνικά), τιμώντας την 25η Μαρτίου 1821 με έναν σπουδαίο και ξεχωριστό τρόπο. Το κομμάτι...
25η Μαρτίου – Εκπληκτικό: Ο «Χορός του Ζαλόγγου» στα ελληνικά από τη μπάντα του Αμερικανικού στρατού!

 Εκπληκτική πρωτοβουλία του Αμερικανικού στρατού, προκειμένου να τιμήσει την Ελληνική Επανάσταση και την Εθνική μας επέτειο.

Συγκεκριμένα η ορχήστρα των Αμερικανικών Δυνάμεων της Ευρώπης (The U.S. Army Europe and Africa Band & Chorus) τραγούδησε το «Χορό του Ζαλόγγου» (και μάλιστα στα ελληνικά), τιμώντας την 25η Μαρτίου 1821 με έναν σπουδαίο και ξεχωριστό τρόπο.

Το κομμάτι τιτλοφορείται στο κανάλι του USA Army στο youtube ως «The Dance of Zalongo – The Soldiers’ Chorus» με το κείμενο που το συνοδεύει να αναφέρει:

«Happy Independence Day, Greece! We are thrilled to highlight the strong diplomatic relationship between Greece and the United».

«Χαρούμενη μέρα ανεξαρτησίας, Ελλάδα! Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που επισημαίνουμε την ισχυρή διπλωματική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών».

Μια αναμφίβολα σπουδαία πρωτοβουλία του στρατού των ΗΠΑ που συγκινεί και κάνει να αισθάνεται περήφανος όποιον Έλληνα δει το βίντεο παρακάτω.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «25η Μαρτίου – Εκπληκτικό: Ο «Χορός του Ζαλόγγου» στα ελληνικά από τη μπάντα του Αμερικανικού στρατού!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.