ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25η Μαρτίου: Η Καλαμάτα γιόρτασε την ιστορική επέτειο – Γιούχαραν Σαμαρά και άλλους

25η Μαρτίου: Η Καλαμάτα γιόρτασε την επέτειο των 200 χρόνων της απελευθέρωσής της - Κατά την αποχώρησή τους οι επίσημοι αποδοκιμάστηκαν. 
25η Μαρτίου: Η Καλαμάτα γιόρτασε την ιστορική επέτειο – Γιούχαραν Σαμαρά και άλλους

25η Μαρτίου: Η Καλαμάτα γιόρτασε την ιστορική επέτειο των 200 χρόνων της απελευθέρωσής της – Κατά την αποχώρησή τους οι επίσημοι αποδοκιμάστηκαν. 

Τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας τελέσθηκε η Δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή περιορισμένου αριθμού εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων.

Πριν την έναρξη των εκδηλώσεων και μετά την λήξη της, γράφει το messinialive.gr, μια μικρή ομάδα πολιτών επιχείρησαν να πλησιάσουν τον χώρο της εκδήλωσης, κρατώντας στεφάνια και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά την αποχώρηση των επισήμων αποδοκίμασαν όσους πέρασαν από μπροστά τους.

Νωρίτερα είχε προσαχθεί άτομο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επειδή δεν φορούσε μάσκα και κατέγραφε τους αστυνομικούς με το κινητό του τηλέφωνο. Σχηματίστηκε δικογραφία σύμφωνα με το άρθρο 285 του Νόμου 4619/2019, για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Επίσης, βεβαιώθηκαν τουλάχιστον 5 παραβάσεις σε άτομα που δεν φορούσαν μάσκα.

Την Κυβέρνηση στον εορτασμό εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος, τη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, ενώ παρέστησαν ο πρ. Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, ο ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Σμήναρχος Κων/νος Καραβλίδης, Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων, αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ενώ παρούσα ήταν και η Δημοτική Φιλαρμονική.

Διαβάστε επίσης

25η Μαρτίου 2021: Η ελληνική σημαία κυματίζει σε όλο τον κόσμο – Συγκινούν οι Έλληνες της Αφρικής

Ελληνική Επανάσταση: Καραϊσκάκης, Μπουμπουλίνα, Νικηταράς – Οι απόγονοί τους (photos)

25η Μαρτίου: Η Καλαμάτα γιόρτασε την ιστορική επέτειο – Γιούχαραν Σαμαρά και άλλους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «25η Μαρτίου: Η Καλαμάτα γιόρτασε την ιστορική επέτειο – Γιούχαραν Σαμαρά και άλλους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.