ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25η Μαρτίου: Ποια ήταν τα αεροσκάφη που έκλεψαν την παράσταση;

Διαβάστε ποια ήταν τα αεροσκάφη που έκλεψαν την παράσταση στην παρέλαση την 25η Μαρτίου
25η Μαρτίου: Ποια ήταν τα αεροσκάφη που έκλεψαν την παράσταση;

25η Μαρτίου: Η φετινή παρέλαση δεν ήταν σαν τις προηγούμενες, καθώς για πρώτη φορά πάνω από την Ακρόπολη πέταξαν τα F-16 Viper.

Πρόκειται για τα πιο σύγχρονα αεροσκάφη που διαθέτει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Τα F-16 Viper διαθέτουν ραντάρ AESA με δυνατότητα ιχνηλάτησης πολλαπλών στόχων, οθόνες πληροφοριών και απεικόνισης και Link-16

Μεγάλο ήταν το χειροκρότημα για τα Rafale, τα οποία έχουν ένα προηγμένο πανίσχυρο ραντάρ εμβέλειας 200 χλμ.

Διαθέτουν οπλικά συστήματα, όπως ο πύραυλος SCALP εμβέλειας 560 χλμ., ενώ διαθέτει και αντιαεροπορικό βλήμα ΜΕΤΕOR εμβέλειας 100 χλμ.

Παράλληλα, στην παρέλαση για πρώτη φορά πήραν μέρος και τα τεθωρακισμένα άρματα μάχης Marder.

Διαθέτουν πολυβόλο 12,7 χλστ., ενώ έχουν ταχύτητα 70 χλμ/ώρα και αυτονομία 500 χλμ.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τις στιγμές και πολλοί εξ αυτών χρησιμοποίησαν τα κινητά τους τηλέφωνα για να τραβήξουν videos.

Υπενθυμίζεται ότι ευχετήρια επιστολή από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, έλαβε ο Νίκος Δένδιας.

Χείρα φιλίας έτεινε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στον Έλληνα ομόλογό του, όμως, αυτό μένει να αποδειχθεί και στην πράξη.

Στην επιστολή του, εκτός από τις ευχές για την 25η Μαρτίου, ο Τσαβούσογλου σημείωσε πως είναι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, θα παγιωθούν στο μέλλον.

Δήλωσε αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική, η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.

Επιπλέον ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και τη βοήθεια που προσέφεραν στην πατρίδα του, έπειτα από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Highlights από την παρέλαση την 25η Μαρτίου:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «25η Μαρτίου: Ποια ήταν τα αεροσκάφη που έκλεψαν την παράσταση;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.