ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28η Οκτωβρίου: Αυτός είναι ο μαθητής που θα παρελάσει στο Μαθράκι… μετά από 21 χρόνια!

Ο εννιάχρονος Τάσος θα παρελάσει στο νησί Μαθράκι, για την 28η Οκτωβρίου. Έτσι θα αναβιώσει η παρέλαση στην περιοχή μετά από 21 χρόνια.
28η Οκτωβρίου: Αυτός είναι ο μαθητής που θα παρελάσει στο Μαθράκι… μετά από 21 χρόνια!

28η Οκτωβρίου: Στο νησί Μαθράκι ένας μαθητής εννέα ετών, θα πάρει μέρος στην παρέλαση μετά από το πέρασμα 21 ετών.

28η Οκτωβρίου: Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Μαθράκι είναι ένα πολύ όμορφο νησί δίπλα στην Κέρκυρα. Το οποίο απαριθμεί μόλις 30 μόνιμους κατοίκους και αυτοί είναι όλοι κάποιας ηλικίας.

Ο λόγος είναι πως πολλά άτομα αποφάσισαν να μεταναστεύσουν για να βρουν προφανώς το καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς.

Ο μικρός Τάσος, 9 ετών και η μητέρα του, το είδαν στο διαδίκτυο και ενθουσιάστηκαν. Έτσι αποφάσισαν να το επισκεφτούν και στην συνέχεια έμειναν και μόνιμα.

Το πρόβλημα ήταν πως το σχολείο δεν λειτουργούσε, επειδή δεν υπήρχε κάποιος άλλος μαθητής νωρίτερα. Όμως με τις προσπάθειες που έγιναν από τον Δήμο, την Περιφέρεια, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και κάποιες δωρεές το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Άρχισε το σχολείο στο Μαθράκι ο Τάσος, μαζί με την αναπληρώτρια δασκάλα Ελευθερία Βύζα. Η τάξη τους βρίσκεται σε μία κοινοτική αίθουσα στο μικρό λιμανάκι. Ενώ ο χώρος έχει εξοπλιστεί με υπολογιστές, γραφικές ύλες και γραφεία.

Το επόμενο βήμα έγινε τώρα ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, όπου ο Τάσος θα παρελάσει. Έτσι θα πραγματοποιηθεί παρέλαση έστω και με έναν μαθητή μετά από 21 χρόνια στο νησί.

Έτσι ο Τάσος και η μητέρα του, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη και περιπλάνηση στην Αμερική και μετά στην Γερμανία, κάνουν να αναβιώσει η παρέλαση, ενώ η όλη κίνηση τους να επιλέξουν τον συγκεκριμένο τόπο για να μείνουν, φέρνει λίγο σε παραμύθι ή σε κάποια σειρά.

Πάντως είναι αξιοθαύμαστη, κάτι διαφορετικό, που έδωσε ζωή σε όλο το Μαθράκι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «28η Οκτωβρίου: Αυτός είναι ο μαθητής που θα παρελάσει στο Μαθράκι… μετά από 21 χρόνια!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.