ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28η Οκτωβρίου: Η Ελλάδα κερδίζει την πρώτη νίκη ενάντια στον Άξονα

28η Οκτωβρίου: Πριν από 80 χρόνια σαν σήμερα η Ιταλία εισέβαλε στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν η πρώτη ήττα μιας δύναμης του Άξονα στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μικρή Ελλάδα για όσους δεν το γνωρίζουν ήταν η πρώτη χώρα που κατέστρεψε το αήττητο του Άξονα. 28η Οκτωβρίου: Το ελληνικό νησί που βομβαρδίστηκε 195 φορές Έως...
28η Οκτωβρίου: Η Ελλάδα κερδίζει την πρώτη νίκη ενάντια στον Άξονα

28η Οκτωβρίου: Πριν από 80 χρόνια σαν σήμερα η Ιταλία εισέβαλε στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν η πρώτη ήττα μιας δύναμης του Άξονα στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η μικρή Ελλάδα για όσους δεν το γνωρίζουν ήταν η πρώτη χώρα που κατέστρεψε το αήττητο του Άξονα.

28η Οκτωβρίου: Το ελληνικό νησί που βομβαρδίστηκε 195 φορές

Έως τον Οκτώβριο του 1940, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία, δηλαδή οι δυνάμεις του Άξονα, θεωρούνταν ανίκητες.

Η Πολωνία, η Γαλλία, οι Κάτω Χώρες και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχαν πέσει σχεδόν χωρίς μάχη.

Η Ιαπωνία είχε εισβάλει στην Κίνα ενώ οι Γερμανοί βομβάρδιζαν συνεχώς τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Τσώρτσιλ για τη νίκη των Ελλήνων επί των Ιταλών που εξέπληξε την Ευρώπη είχε πει: «Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα πούμε: Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «28η Οκτωβρίου: Η Ελλάδα κερδίζει την πρώτη νίκη ενάντια στον Άξονα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.