ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28η Οκτωβρίου – Πιλότος Ομάδας «Ζευς»: «Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα»

Ο πιλότος της ομάδας «Ζευς», συγκίνησε με το μήνυμα του για την 28η Οκτωβρίου αναφέροντας πως «η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα»!
28η Οκτωβρίου – Πιλότος Ομάδας «Ζευς»: «Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα»

28η Οκτωβρίου – Πιλότος Ομάδας «Ζευς»: Ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα έστειλε από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης ο πιλότος της ομάδας «Ζευς», ανήμερα της επετείου συμπλήρωσης 81 ετών από την 28η Οκτωβρίου του 1940.

Πιο συγκεκριμένα,  από το F-16 του, ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής πήρε τον λόγο και έστειλε το δικό του μήνυμα συσπείρωσης, χρησιμοποιώντας στοίχους του Κωστή Παλαμά.

«Καλημέρα Ελληνίδες και Έλληνες, χρόνια μας πολλά. Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε. Πάλεψε και τελικά νίκησε, επαληθεύοντας τα λόγια του Κωστή Παλαμά.

Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα… Με της καρδιάς το πυρρωμα μετριέται και με το αίμα».

Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη!», ήταν τα λόγια του πιλότου της ομάδας «Ζευς», που γνώρισε την αποθέωση από το πλήθος κόσμους που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση.

Μετά το συγκλονιστικό αυτό μήνυμα, στον επισμηναγό απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λέγοντας πως: «Είμαστε ευγνώμονες στις Ένοπλες Δυνάμεις που μας προασπίζουν σε θάλασσα, αέρα και ξηρά. Χρόνια Πολλά!».

Δείτε το μήνυμα που έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο πιλότος Ομάδας «Ζευς» για την 28η Οκτωβρίου:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «28η Οκτωβρίου – Πιλότος Ομάδας «Ζευς»: «Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.