ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28η Οκτωβρίου: Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις απο νομό σε νομό

Όλα όσα ισχύουν για την μετακίνηση εκτός νομού την αργία 28ης Οκτωβρίου.
28η Οκτωβρίου: Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις απο νομό σε νομό

Η 28η Οκτωβρίου πλησιάζει, δίνοντας την ευκαιρία για μια γρήγορη απόδραση από τα αστικά κέντρα. Τι χρειάζεται όμως κανείς για να ταξιδέψει εκτός νομού;

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Μετά από τα συνεχόμενα μεγάλα ή μικρά lockdown, η κατάσταση είναι πολύ πιο άνετη. Με την έννοια ότι δεν χρειάζεται κάποιος συγκεκριμένος λόγο ή κάποιο απαραίτητο έγγραφο για να μετακινηθεί κανείς.

Από ‘κει και πέρα, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 ισχύουν μέτρα για τη μετακίνηση εκτός νομού.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμένους ή τους νοσήσαντες που θα ταξιδέψουν με ΚΤΕΛ, τρένο, πλοίο ή αεροπλάνο χρειάζεται το αντίστοιχο πιστοποιητικό, ενώ για τις μετακινήσεις με ΙΧ δεν απαιτείται πιστοποιητικό.

Υπάρχουν φυσικά κάποιοι όροι:

  • Το όριο επιβατών είναι στα τέσσερα άτομα συνολικά, δηλαδή ο οδηγός και ακόμα τρία.
  • Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, εκτός αν με το ίδιο ΙΧ μετακινούνται γονείς με τα παιδιά τους, συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού.
  • Περισσότερα των τεσσάρων ατόμων επιτρέπονται για γονείς με παιδιά (σ.σ. εάν τα παιδιά είναι άνω των 18, είναι απαραίτητη η ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο), καθώς και αν πρόκειται για άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Σχετικά με εκείνους που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test.

Ειδικότερα οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι και ανήλικοι 12-17 ετών δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ, αν προηγουμένως δεν έχουν εργαστηριακό rapid test 48 ωρών Αντίθετα, απλό self test απαιτείται για τους ανήλικους 5-12 ετών.

Αν ταξιδέψουν με IX δεν χρειάζεται. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος για το rapid test θα είναι 10 ευρώ και η δαπάνη θα βαρύνει τους ίδιους τους πολίτες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «28η Οκτωβρίου: Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις απο νομό σε νομό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.