ΚΟΙΝΩΝΙΑ

28ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λεμφολογίας: «Ζήσε καλύτερα – τρέξε ενάντια στον καρκίνο»

Η Παγκόσμια Επιστημονική Εταιρεία Λεμφολογίας με αφορμή το 28ο συνέδριο που θα διεξαχθεί, διοργανώνει και έναν φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου.
28ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λεμφολογίας: «Ζήσε καλύτερα – τρέξε ενάντια στον καρκίνο»

Η Παγκόσμια Επιστημονική Εταιρεία Λεμφολογίας διοργανώνει, αγώνα δρόμου, μία αθλητική διοργάνωση για φιλανθρωπικό σκοπό.

Στην Αθήνα από τις 20 ως τις 24 Σεπτεμβρίου, η Παγκόσμια Επιστημονική Εταιρεία Λεμφολογίας, θα διοργανώσει, το 28ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λεμφολογίας.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, αποφάσισε επίσης να διεξαχθεί υπό την αιγίδα της, ένα αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο ΟΑΚΑ με σύνθημα «ΖΗΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ & ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ».

H σχετική ανακοίνωση

«Η Παγκόσμια Επιστημονική Εταιρεία Λεμφολογίας (International Society of Lymphology – ISL) διοργανώνει το 28ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λεμφολογίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 20-24 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αθήνα.

Είναι ιδιαίτερη τιμή και ευκαιρία η διεξαγωγή του συγκεκριμένου συνεδρίου στην πατρίδα μας, τόσο για την ιατρική κοινότητα όσο και για την κοινότητα των ασθενών μας, αλλά και για την ίδια τη χώρα μας η οποία θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο και μάλιστα σε μια χρονιά που εορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η Λεμφολογία εστιάζει στη μελέτη του λεμφικού συστήματος, δηλαδή στους λεμφαδένες και στα λεμφαγγεία του σώματός μας. Επιπλέον μελετά το φλεβικό και αρτηριακό σύστημα, με τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη. Οι λεμφικές παθήσεις, με κυριότερες τη λεμφοπενία, τη φλεβική θρόμβωση και γενικότερα τις θρομβώσεις των αγγείων, αποτελούν, τις περισσότερες φορές, επιπλοκές σε ασθενείς με καρκίνο, με συνέπεια την επιδείνωση της υγείας τους και ακόμα σπουδαιότερο την υποβάθμιση της ποιότητας ζωή τους.

Για αυτό τον λόγο στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη φιλανθρωπική – αθλητική διοργάνωση, ο αγώνας δρόμου με σύνθημα «ΖΗΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ & ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ».

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ», το Δ.Σ. του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών, στο Κεντρικό Στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.).

Θα συμμετάσχουν μέλη της Ελληνικής αθλητικής κοινότητας, τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας του συνεδρίου, ΑΜΕΑ Σωματείου ΙΩΝΑΣ, αλλά και μέλη σωματείων, Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Φορέων, τόσο επιστημονικών όσο και ασθενών. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του αθλητικού δρώμενου θα διοργανωθεί αιμοδοσία από την Περιφέρεια Αττικής!

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό «ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» (Médecins Sans Frontières/Doctors Without Borders), ο οποίος παρέχει ιατρική βοήθεια σε θύματα εμπόλεμων περιοχών, φυσικών καταστροφών, επιδημιών ή αποκλεισμού υγειονομικής περίθαλψης.

Σας περιμένουμε όλους να δώσουμε «δυναμικό παρών», να τρέξουμε μαζί «ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ & ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ» ώστε να ενεργοποιηθούν όλοι οι άμεσοι φορείς για την ωφέλεια και το καλό της υγείας όλων μας !!!».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «28ο Παγκόσμιο Συνέδριο Λεμφολογίας: «Ζήσε καλύτερα – τρέξε ενάντια στον καρκίνο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.