ΚΟΙΝΩΝΙΑ

350 TOMA Bradley στον ελληνικό Στρατό!

Το αίτημα του ΓΕΣ προς τις ΗΠΑ για διάθεση, έναντι συμβολικού ποσού, 350 ΤΟΜΑ Bradley M2A2 από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν αμερικανικά ΜΜΕ. Το εξειδικευμένο site defenseworld.net κάνει αναφορά στο δημοσίευμα του enikos.gr επισημαίνοντας ότι η έλευση των μεταχειρισμένων αμερικανικών ΤΟΜΑ Bradley M2A2 θα αντικαταστήσουν μέρος από τα γηρασμένα Μ113, γνωστά κι...
350 TOMA Bradley στον ελληνικό Στρατό!

Το αίτημα του ΓΕΣ προς τις ΗΠΑ για διάθεση, έναντι συμβολικού ποσού, 350 ΤΟΜΑ Bradley M2A2 από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Το εξειδικευμένο site defenseworld.net κάνει αναφορά στο δημοσίευμα του enikos.gr επισημαίνοντας ότι η έλευση των μεταχειρισμένων αμερικανικών ΤΟΜΑ Bradley M2A2 θα αντικαταστήσουν μέρος από τα γηρασμένα Μ113, γνωστά κι ως «παπάκια» που χρησιμοποιεί ο Στρατός.

Το γνωστό στρατιωτικό site, Militaryleak.com, δημοσιεύει πλήρες ρεπορτάζ επικαλούμενο αμερικανικές στρατιωτικές πηγές. Το δημοσίευμα επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες του enikos.gr ακόμη και για τα 1.200 θωρακισμένα Μ1117, που επίσης προβλέπεται να προμηθευτεί ο Ελληνικός Στρατός από την Αμερικανική Εθνοφρουρά, που τα αποσύρει.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά δημοσιεύματα φαίνεται ότι υπάρχει μία καταρχάς θετική γνωμοδότηση από τις ΗΠΑ για την δωρεάν παροχή ή έναντι συμβολικού τιμήματος των συνολικά 1.550 οχημάτων.

Αυτό που μένει είναι το προσεχές χρονικό διάστημα, που θα το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω περιορισμών από την πανδημία του κορονοϊού covid-19, να μεταβεί το κλιμάκιο των αξιωματικών του ΓΕΣ, που θα προχωρήσει και στο τελικό «μαρκάρισμα» των οχημάτων.

Αμέσως μετά θα υποβληθεί το επίσημο αίτημα, το οποίο θα πάει για επικύρωση από το Κογκρέσο. Μία διαδικασία, η οποία όπως επισημαίνουν στο enikos.gr στρατιωτικές πηγές μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη κι ως τον Οκτώβρη. Σε περίπτωση που το πρόχειρο χρονοδιάγραμμα επιβεβαιωθεί τότε ως τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021 είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει η έλευση στην Ελλάδα των πρώτων οχημάτων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «350 TOMA Bradley στον ελληνικό Στρατό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.