ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερος ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Δεν θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του
Ελεύθερος ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Σήμερα το πρωί (26/4) δόθηκαν στον Τούρκο αξιωματικό, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, τα χαρτιά του και πέρασε τις πύλες του αστυνομικού τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού όπου κρατείτο μέχρι σήμερα, με προορισμό σπίτι σε άγνωστη τοποθεσία. 

Πρόκειται για τον τούρκο αξιωματικό που βρέθηκε στη χώρα μας, όπως κι άλλοι επτά στρατιωτικοί, την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.

Ο εν λόγω αξιωματικός αφέθηκε ελεύθερος σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ στις 19 Απριλίου και μέχρι την τελική κρίση του ίδιου δικαστηρίου για τη χορήγηση ασύλου.

Συγκεκριμένα, στις 19 Απριλίου το ΣτΕ έκανε δεκτή εν μέρει την αίτηση αναστολής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη χορήγηση ασύλου στον εν λόγω αξιωματικό, κρίνοντας ότι ο αξιωματικός πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας μέχρι την έκδοση της απόφασης στην επί της ουσίας διαδικασία, δηλαδή μετά τη συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου του, η οποία θα γίνει στο ανώτατο δικαστήριο στις 4 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι στον Τούρκο αξιωματικό δεν θα χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Επιπλέον, το δικαστήριο επισημαίνει ότι οφείλει το Δημόσιο να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου αξιωματικού.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελεύθερος ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.