ΚΟΙΝΩΝΙΑ

5G: Πολύ ταχύτερα στην Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ βρίσκεται η Ελλάδα στην ανάπτυξη του δικτύου, όπως ενημέρωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
5G: Πολύ ταχύτερα στην Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

5G: Στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ βρίσκεται η Ελλάδα στην ανάπτυξη του δικτύου, όπως ενημέρωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Mε ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην τεχνολογία 5G και τα δεδομένα στη χώρα.

«Προχωράμε στην άμεση ανάπτυξη των δικτύων 5G στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο της ΕΕ για το 5G, περνάμε στην εποχή των δικτύων πέμπτης γενιάς πολύ ταχύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», ήταν το σχετικό μήνυμα.

Η εταιρεία Cosmote στην Ελλάδα θα αρχίσει να απενεργοποιεί το 3G από το ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Θα το κάνει με σκοπό να στηριχθεί η αυξανόμενη ζήτηση data και αυτό επιτευχθεί με την απελευθέρωση φάσματος που αυτή την στιγμή χρησιμοποιεί την παλιά τεχνολογία (3G).

Οπότε όποιος έχει συσκευή με 3G πρέπει να την αναβαθμίσει σε 4G ή 5G, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να την χρησιμοποιεί, διαφορετικά θα μπαίνει στο ίντερνετ με 2G, που θα έχει πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει, η κάλυψη του 5G προβλέπεται να φτάσει το 60% σε τρία χρόνια.

Εάν κάποιος έχει συσκευή 4G δεν θα επηρεαστεί από τις επικείμενες αλλαγές, παρά μόνο εάν πρόκειται για συσκευή παλαιάς τεχνολογίας.

Ιδού το tweet που έκανε ο Κυριάκος Πιερρακάκης:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «5G: Πολύ ταχύτερα στην Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.