ΚΟΙΝΩΝΙΑ

7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 7 Απριλίου γιορτάζεται από όλες τις χώρες του κόσμου, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 7 Απριλίου γιορτάζεται από όλες τις χώρες του κόσμου, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day), η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο.

Η 7η Απριλίου είναι η ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (όπως και όλο το 2020) είναι αφιερωμένη στις νοσοκόμες και τις μαίες και τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν στην διατήρηση της παγκόσμιας υγείας. Ο ΠΟΥ μας υπενθυμίζει ότι οι νοσηλευτές και οι άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του COVID-19.

Παρέχουν υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα, καθοδηγούν τον δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση φόβων και αποριών και συλλέγουν δεδομένα για κλινικές μελέτες. Πολύ απλά, χωρίς τους νοσηλευτές, δεν θα υπήρχε απάντηση για την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Η υγεία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης. Η Καθολική Κάλυψη Υγείας μέχρι το 2030, είναι το ζητούμενο για όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ , στο πλαίσιο των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.

Πηγή: SanSimera.gr

Διαβάστε επίσης:

Η ατζέντα της ημέρας (7/4)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.