ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προστασία Α’ κατοικίας: Χαμός από αιτήσεις για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Στις 7.931 έχει φθάσει ο αριθμός των αιτήσεων από αντίστοιχο αριθμό δανειοληπτών, για την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Γέφυρα», με σκοπό την υπαγωγή τους στο καθεστώς επιδότησης του δανείου για την Πρώτη Κατοικία. Η ανταπόκριση των δανειοληπτών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, κρίνεται ως ιδιαίτερα υψηλή κατά τις δύο πρώτες μέρες λειτουργίας...
Προστασία Α’ κατοικίας: Χαμός από αιτήσεις για το πρόγραμμα «Γέφυρα»

Στις 7.931 έχει φθάσει ο αριθμός των αιτήσεων από αντίστοιχο αριθμό δανειοληπτών, για την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Γέφυρα», με σκοπό την υπαγωγή τους στο καθεστώς επιδότησης του δανείου για την Πρώτη Κατοικία.

Η ανταπόκριση των δανειοληπτών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, κρίνεται ως ιδιαίτερα υψηλή κατά τις δύο πρώτες μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας υποδοχής των αιτήσεων.

Α’ Κατοικία – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος για την προστασία της

Το πρόγραμμα αφορά: φυσικά πρόσωπα, εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σε κλάδους που έχουν πληγεί, ανέργους που λαμβάνουν έκτακτη στήριξη, ελευθέρους επαγγελματίες σε πληγέντες κλάδους, φυσικά πρόσωπα με μείωση μηνιαίου μισθού, επαγγελματίες που παρουσίασαν μείωση της επαγγελματική δραστηριότητα (μείωση του ΦΠΑ άνω του 20%), δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής , φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται στη ΣΥΡΕΡΓΑΣΙΑ, ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο.

Για τα εξυπηρετούμενα δανεια

Η επιδότηση της μηνιαίας δόσης είναι 90% το πρώτο τρίμηνο, 80% το δεύτερο τρίμηνο και 70% το τρίτο τρίμηνο.

Τα κριτήρια είναι: Η αξία της κύριας κατοικίας πρέπει να είναι ως 300.000 ευρώ , το υπόλοιπο του δανείου έως 300.000 ευρώ , το οικογενειακό εισόδημα να είναι έως 57. 000, ευρώ οι καταθέσεις έως 40.000 και η συνολική ακίνητη περιουσία έως 600.000 ευρώ.

Το ανώτερο μηνιαίο ύψος της επιδότησης μπορεί να φτάσει τα 600 ευρώ.

Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Η επιδότηση της μηνιαίας δόσης είναι 80% το πρώτο τρίμηνο, 70% το δεύτερο τρίμηνο και 60% το τρίτο τρίμηνο.

Τα κριτήρια είναι: Η αξία της κύριας κατοικίας να είναι ως 250.000 ευρώ , το υπόλοιπο του δανείου έως 250.000, το οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 οι καταθέσεις έως 25.000 και η συνολική ακίνητη περιουσία έως 5000.000 ευρώ.

Το ανώτερο μηνιαίο ύψος της επιδότησης μπορεί να φτάσει τα 500 ευρώ.

Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν καταγγελθεί

Η επιδότηση της μηνιαίας δόσης είναι 60% το πρώτο τρίμηνο, 50% το δεύτερο τρίμηνο και 30% το τρίτο τρίμηνο.

Τα κριτήρια είναι: Η αξία της κύριας κατοικίας πρέπει να είναι ως 200.000, το υπόλοιπο του δανείου έως 130.000, το οικογενειακό εισόδημα έως 36.000 οι καταθέσεις έως 15.000 και η συνολική ακίνητη περιουσία έως 280.000 ευρώ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προστασία Α’ κατοικίας: Χαμός από αιτήσεις για το πρόγραμμα «Γέφυρα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.