ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α. Βατόπουλος: Ντροπιαστικές δηλώσεις χρονιάρες μέρες – «Μη καλέσετε ανεμβολίαστο στο ρεβεγιόν»!

Ρεσιτάλ αναλγησίας από ειδικό. Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος έγινε και... «σύμβουλος ρεβεγιόν» και ζήτησε από τους πολίτες να μη καλέσουν ανεμβολίαστους στα σπίτια τους!
Α. Βατόπουλος: Ντροπιαστικές δηλώσεις χρονιάρες μέρες – «Μη καλέσετε ανεμβολίαστο στο ρεβεγιόν»!

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: Ούτε το πνεύμα των εορταστικών ημερών δεν λογαριάζουν μερικοί «ειδικοί», στο να εκφράζονται με κοινωνικό ρατσισμό και να στέλνουν διχαστικά μηνύματα που δεν τιμούν καθόλου το ιατρικό επάγγελμα που υπηρετούν.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εμφανίστηκε (για άλλη μια μέρα) στην τηλεόραση και θεώρησε πως παραμονή πρωτοχρονιάς θα ήταν… σωστό να συμπεριφερθεί στους μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας, σα να είναι απόκληροι της κοινωνίας και ανεπιθύμητοι «υπάνθρωποι».

Εκτός από τα επιστημονικά θέματα πάνω στο θέμα της πανδημίας, πλέον ο κ. Βατόπουλος έγινε και σύμβουλος διοργάνωσης… ρεβεγιόν, οπότε σε ένα μεγαλείο «ανθρωπιάς» και επιστημοσύνης δήλωσε πως: «Ο ανεμβολίαστος δεν θα πάει πουθενά. Δεν θα τον καλέσουμε στην οικογενειακή συγκέντρωση και ο ανεμβολίαστος να μην πάει».

Τι να πρωτοθίξει κανείς από αυτή την ανεκδιήγητη προτροπή. Το ότι ένας επιστήμονας ανακατεύεται με το ποιους θα καλέσει ο πολίτης στο σπίτι του; Το ότι ο κ. Βατόπουλος εντελώς αυθαίρετα και καταχρηστικά αντιμετωπίζει τους μη εμβολιασμένους σαν άτομα που ασθενούν σίγουρα; Το ότι μόλις πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση κήρυξε άτυπο lockdown σε εστίαση και διασκέδαση μόνο για τους εμβολιασμένους, άλλα ο κ. Βατόπουλος κάνει σα να επικεντρώνεται η διασπορά μόνο στους ανεμβολίαστους;

Το ότι φτάσαμε κοντά στα 30.000 κρούσματα με τους ανεμβολίαστους να απέχουν εδώ και μήνες από κάθε κλειστό χώρο; Το ότι οι «ειδικοί» σαν τον κ. Βατόπουλο δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό για να σταματήσει να συμβαίνει το παραμύθι των «covid – free» χώρων, με αποτέλεσμα να γίνεται υπερμετάδοση σε κλειστούς χώρους με την ανοχή κυβέρνησης και ειδικών;

«Αυτός που έχει κάνει δύο δόσεις ας μην πάει, δεν πειράζει. Οι πολύ μεγάλοι άνθρωποι που έχουν υποκείμενα νοσήματα ας μην πάνε το βράδυ, ή την άλλη μέρα στην οικογενειακή συγκέντρωση, πάλι δεν πειράζει. Όλοι να κάνουν ένα rapid test, έχει τα ελαττώματά του αλλά εν πάσει περιπτώσει θα βοηθήσει», είπε ο κ. Βατόπουλος, για να καταλήξει στο ότι μόνο οι ανεμβολίαστοι πρέπει σίγουρα να κλειστούν έξω από κάθε σπίτι.

Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια εμμονή για στοχοποίηση των μη εμβολιασμένων (και μάλιστα χρονιάρες μέρες) ενώ η ίδια η εξέλιξη της πανδημίας δείχνει πως βρισκόμαστε εν μέσω ενός πανδημικού κύματος που αφορά όλους ανεξαιρέτως (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους); Είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες απάνθρωπες προτροπές; Ειδικοί να περνούν τη νοοτροπία του υγειονομικού ρατσισμού, ακόμα και σε μέρες χαράς, ελπίδας και μονοιάσματος;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Α. Βατόπουλος: Ντροπιαστικές δηλώσεις χρονιάρες μέρες – «Μη καλέσετε ανεμβολίαστο στο ρεβεγιόν»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.