ΑΑΔΕ: Στέλνει 100.000 ειδοποιητήρια για κρυμμένα εισοδήματα τύπου Airbnb

Στη φάκα της ΑΑΔΕ, πέφτουν όσοι ενοικίαζαν και ενοικιάζουν κατοικίες σε πλατφόρμες διαμοιρασμού, τύπου Airbnb.

ΑΑΔΕ: Δείτε όλες τις εξελίξεις στο κομμάτι της φορολογίας και των οφειλών προς την εφορία από τον εκπρόσωπο Τύπου των εφοριακών Γιάννη Χατζησαλάτα.

Αναλυτικότερα στην «τσιμπίδα» των ελέγχων της Εφορίας, ΑΑΔΕ έπεσαν 100.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι… ξέχασαν να δηλώσουν μέρος ή ολόκληρα εισοδήματα που απέκτησαν, ενώ ξεκινούν και οι διασταυρώσεις εισοδημάτων από το εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεργασία και ασφάλεια στο διαδίκτυο: Όσα πρέπει να γνωρίζετε και να προσέχετε (vid)

Ταυτόχρονα, στη φάκα της ΑΑΔΕ, πέφτουν και όσοι ενοικίαζαν και ενοικιάζουν κατοικίες σε πλατφόρμες διαμοιρασμού, τύπου Airbnb, καθώς μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η ΑΑΔΕ, παραλαμβάνει τα στοιχεία από τις εταιρείες διαμοιρασμού.

Τις αποκαλύψεις αυτές, είχε κάνει προ ολίγων εβδομάδων ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο Olympia Forum, όπου ανέλυσε τις νέες μεθόδους διασταυρώσεων που υλοποιούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της φορολογικής υπηρεσίας.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Πιτσιλής: «Ήδη έχουμε εντοπίσει ένα πλήθος περιπτώσεων, όπου πολίτες είτε ξέχασαν, σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία, να δηλώσουν αναδρομικά εισοδήματα του 2014, είτε ξέχασαν να δηλώσουν τρέχουσες αμοιβές του 2014 και βεβαίως είναι και η πρώτη χρονιά όπου θα εφαρμόσουμε και την ανταλλαγή πληροφοριών από το εξωτερικό. Θα σας έλεγα ότι έχουμε περίπου 100.000 τέτοιες περιπτώσεις, οι οποίες είναι προς εξέταση και για τις οποίες, θα αρχίσουμε να στέλνουμε ειδοποιήσεις στους πολίτες, επισημαίνοντας τα δικά μας ευρήματα και καλώντας τους είτε να δικαιολογήσουν αυτό που εμείς βλέπουμε ως ορθό, είτε να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες, πριν προχωρήσουμε εμείς στον καταλογισμό».