ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αχαΐα: Μέτρα ανακούφισης «ασπιρίνη» ανακοίνωσε ο Πέτσας για τους πυρόπληκτους, ενώ μοιράζονται εκατομμύρια στα ΜΜΕ

Ενώ η κυβέρνηση ξόδεψε 20 εκ. ευρώ ως έκτακτη ενίσχυση στα… ΜΜΕ, για τους πυρόπληκτους της Αχαΐας δίνεται ενίσχυση... ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο.
Αχαΐα: Μέτρα ανακούφισης «ασπιρίνη» ανακοίνωσε ο Πέτσας για τους πυρόπληκτους, ενώ μοιράζονται εκατομμύρια στα ΜΜΕ

Αχαΐα: Ενώ η κυβέρνηση ξόδεψε 20 εκ. ευρώ ως έκτακτη ενίσχυση στα… ΜΜΕ, για τους πυρόπληκτους της Αχαΐας που οι περιουσίες τους έγιναν στάχτη, η οικονομική ενίσχυση που δίνεται, είναι κάτι περισσότερο από… ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση αποφάσισε την χορήγηση 600 ευρώ  για τις πρώτες ανάγκες διαβίωσης κάθε πυρόπληκτου και επιταγή έως 6.000 ευρώ για την αποκατάσταση οικοσκευών που καταστράφηκαν. Αυτά ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, μετά από το πέρας της σύσκεψης που έγινε στην Πάτρα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πόσο γρήγορα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των πληγέντων, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε ότι «θα ξεκινήσουν άμεσα».

Ενώ, απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετική με την ενίσχυση των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Πέτσας δεν έχασε ευκαιρία να… πλέξει το εγκώμιο της κυβέρνησης, λέγοντας πως:

«Όποιος έχει δει την προσπάθεια που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, θα καταλάβει ότι δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην πολιτική προστασία».

O πολιτικός που έγραψε… ιστορία με την λίστα που φέρει το όνομα του, χαρίζοντας δεκάδες εκατομμύρια σε ΜΜΕ, θεωρεί πως είναι αρκετά τα 600 ευρώ για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των πυρόπληκτων ή είναι αρκετά (εώς) 6.000 ευρώ, για να ξαναστηθεί ένα νοικοκυριό που καταστράφηκε λόγω της πυρκαγιάς.

Αντί να ξοδεύει τόσα εκατομμύρια η κυβέρνηση για να ελέγχει εμμέσως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα μπορούσε να τα διαθέσει για μια ουσιαστική ανακούφιση των πυρόπληκτων πολιτών, σε μια περίοδο που μετρούμε τη μια μεγάλη πυρκαγιά πίσω από την άλλη.

Γιατί το ποσό που δίνουν είναι κάτι σαν την… αύξηση του κατώτατου μισθού 2%, που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συμβολικό…

Όσο για την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στην πολιτική προστασία, πιο πολύ αισθητό έγινε αυτό κατά την περίοδο των lockdown που ο Νίκος Χαρδαλιάς μοίραζε στις κάμερες, απειλές, τιμωρίες και νέους «κανονισμούς» κουνώντας το δάχτυλο στους πολίτες, παρά στις πυρκαγιές και τις θεομηνίες που βρήκαν τη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αχαΐα: Μέτρα ανακούφισης «ασπιρίνη» ανακοίνωσε ο Πέτσας για τους πυρόπληκτους, ενώ μοιράζονται εκατομμύρια στα ΜΜΕ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.